Zavladal z neba

Popoln vodič po znamenju leva in njegovo vladanje v letu 2024

Neja Kralj
23. 7. 2024, 16.11
Deli članek:

Lev je peto astrološko znamenje in njegovi predstavniki slovijo po svojem ponosu ter velikem egu. Kjerkoli se pojavijo, poskrbijo, da jih vsi občudujejo, in pogosto živijo v presežnikih.

AdobeStock
Zvezdno znamenje lev, ki nam trenutno vlada z neba, je naravni vodja zodiaka.

Sijaj tega ognjenega znamenja je zlahka primerljiv s Soncem, ki mu tudi vlada. Tisti, ki ne premorejo močnega značaja, se bodo ob njih nekoliko izgubili, saj so kot fiksno znamenje lahko zelo trmasti, samozavestni in imajo močno voljo.

Levi izžarevajo posebno dostojanstvo in v javnosti radi izstopajo. Če niso v središču pozornosti, so nesrečni. Njihova slabost je, da želijo kot vsak kralj nad vsem dominirati. Njihova najpomembnejša naloga je, da se naučijo upoštevati mnenja in potrebe drugih. Kratko malo morajo velikodušno sijati kot sonce, in če to sprejmete, ni bolj pozitivnega znamenja, če ne, pa rajši zbežite proč.

LJUBIJO NEOMAJNO

Res je, da imajo levi velik ego, vendar imajo tudi veliko srce. Lahko jim zaupate in njihova ljubezen je trdna ter neomajna. Kadar ljubijo, ljubijo globoko in predano. Ljubezen jim pomeni zvestobo. V ljubezni se predajo z dušo in telesom. Njihova čustva so močna in iskrena. V odnosih so zanesljivi in bodo storili vse, da ne bi kaj ogrožalo njihovega odnosa. Če jih boste občudovali, hvalili in nesebično ljubili, vas bodo zasipali s pozornostjo.

NESPORNI VLADARJI

Lev ima vlogo, ki ustreza njegovemu imenu. Ker je kralj džungle, je njegova dolžnost, da svoji okolici zagotavlja ravnovesje in varnost. Njegovi predstavniki so pogosto blagoslovljeni s fizično močjo in vzdržljivostjo ter duševno močjo, ki je potrebna za vzdrževanje reda. Kot smo že poudarili, se lahko zaradi fiksne narave zdijo trmoglavi, vendar jim prav to daje karizmo. Čeprav je energija fiksnega znamenja lahko blagoslov, včasih precej škodljivo vpliva na okolico. Poleg tega, da so strastni, kreativni, samozavestni, velikodušni, srčni, veseli, duhoviti, z močnim značajem in rojeni vodje, so namreč lahko tudi zelo nestrpni, leni, nefleksibilni in preveč dramatizirajo, da o aroganci ne izgubljamo besed.

NUJNA JE TAKTNOST

Kot vsa fiksna in ognjena znamenja levi težko sprejemajo kritiko, zato z njo previdno, če nočete, da bi življenje z njimi postalo nočna mora. Vsekakor to ne pomeni, da so nedotakljivi, pomeni pa, da je treba vsako grajo hitro ublažiti s pohvalo in humorjem. Če boste igrali na to karto in jih pustili v veri, da so najboljši in najbolj kraljevski, boste deležni vsega, kar si zaslužite, najsi bo to v materialnem ali duhovnem pogledu. Prijaznost in naravnost sta ključni značilnosti njihove osebnosti. Slaba stran je, da v svoj potencial pogosto ne verjamejo.

Profimedia
Lev je kralj, zato je prepričan, da se okoli njega vrtita svet in vesolje.

KAKO JIH OSVOJITI

Kot že veste, so levi zelo radi v središču pozornosti, obdani s številnimi prijatelji in oboževalci. Naučite se jih oboževati, vendar ne kar na slepo. Ker njihov ego verjame, da lahko osvojijo kogarkoli in karkoli, jih ne spustite preblizu in jim ostanite uganka. Vaša skrivnostnost jih bo obnorela. Praviloma so odprti in pošteni, zato boste zlahka razbrali njihove namene.
Upoštevajte nasvet, da o njihovih predlogih, sanjah ali načrtih nikoli na glas ne podvomite, in nikoli ne poskušajte z njimi tekmovati. Če jih hočete osvojiti in se zavedate, da se pogosto radi pretirano hvalijo, jih zaradi tega ne smete zasmehovati, še zlasti pa ne pred drugimi. So kralji in kraljice in tako morate z njimi tudi ravnati. Ne preizkušajte njihove prevlade ali moči. Eleganca in veličastje sta ključ do tega, kako osvojiti njihovo srce.

ČE STE VI LEV …

Če ste eden izmed levov, le pozorno preberite članek – verjetno boste dobili občutek, da je vse besedilo opisovanje vas, morda pa odkrijete o sebi tudi kaj novega, česar do zdaj niste prepoznali.

Pozitivne lastnosti

Radi živite dobro življenje

Imate velik krog prijateljev in znancev. Za vse skrbite, negujete odnose in ste do njih izredno radodarni. Do njih imate zaščitniški odnos, saj vam je zelo mar za tiste, ki so vam blizu. Celo borite se za to, da bi imeli vse, kar si želijo, enako poskrbite zase. Radi živite življenje na svoj način in pod svojimi pogoji. Ni vam všeč, ko vam nekdo vsiljuje svoja pravila.

Optimistični ste

Lev je optimist, ki je sposoben videti le zlato linijo življenja. Vedno vidite pozitivno plat vsake okoliščine, s katero se soočate. Raje uživate v dobrem, kot pa premišljujete o slabem.

Ste priljubljeni in vedno vodja

Ste naravni vodja in vedno želite biti na vrhu ter v središču pozornosti. Ne morete se spomniti nikogar, ki bi lahko bolje vodil kot vi. Rojeni ste s kraljevsko avro in radodarnostjo, ki običajno napelje druge, da vam sledijo. Obožujete zvezdništvo in vedno želite biti superjunak ali čebelja matica za vse. Trdo delate, da bi bili v središču družabnih srečanj. Vaša naravna samozavest, intuicija za ugajanje množicam in želja po pozornosti vas naredijo priljubljene.

Ste prijazni in zaščitniški

Počutite se odgovorne in ste vedno pripravljeni pomagati bližnjim ter ljubljenim v stiski. Potrudili se boste, da bodo vaši najdražji in bližnji srečni. Vsakič se boste zavzeli za šibkejšega. Kot lev imate sočutno srce in ste po navadi izjemno prijazno in radodarno bitje.

Ste zvesti

Če je ena lastnost v vas vpisana od nekdaj in za vekomaj, je to vaša zvestoba. Zelo ste zvesti svojim prijateljem, znancem in bližnjim.

Ste pošteni

Vedno ste pošteni. Z ljudmi ste izjemno neposredni in odkriti ter jim dajete poštene povratne informacije. Ste neposredni in nikoli ne boste govorili laži samo zato, da bi naredili vtis na druge. Vaša poštenost je pogosto videti kot pretirana odkritost.

Ste živahni in željni pozornosti

Levi ste rojeni s smislom za dramo in vzkipljivost. Radi ste v središču pozornosti in na vsakem družabnem srečanju ali zabavi ste odličen zabavljač. Obvladujete občinstvo ter prejmete stoječe ovacije za vse navdihujoče govore in šale. Nikoli niste dolgočasni, ne želite pa deliti odra z drugimi.

Negativne lastnosti

Aroganca

Včasih lahko vašo dominantnost in samozavest razumejo bolj kot aroganco in domišljavost. Mislite, da imate prav, če ste sami prišli do zaključka. Včasih postanete tudi egocentrični in mislite, da ste najboljši v vsem. Radi dajete nasvete, a sami jih neradi sprejemate.

Neprilagodljivost

Niste samo neprilagodljivi do drugih ljudi, ampak tudi do sebe. Ko ste se nečemu zavezali, se tega držite, ne glede na to, kakšne težave vam povzroča.

Lenoba

Čeprav ste polni ambicij in navdušenja, lahko priznate, da ste pogosto leni. Za dane priložnosti in situacije boste izbrali lažjo pot. Še posebej boste leni, ko vam situacija ponuja malo zabave ali slave.

Prevelik ponos

Levi so rojeni z vsem ponosom in slavo bitja z grivami. Lahko se držite napačne ideje ali prepričanja zaradi trmastega ponosa. Težave imate pri samorefleksiji in nikoli ne boste priznali svojih napak. Težko sprejmete predloge drugih, tudi če so pravilni.

Dominantnost

Levi se težko naučite, kdaj prenehati vladati in začeti poslušati. Iz tega razloga ste izjemno gospodovalni in težite k temu, da nadvladate tiste okoli sebe. Vedno boste zahtevali spoštovanje in pričakovali, da se bodo vsi okoli vas obnašali podrejeno. Z lahkoto se vmešavate v zadeve drugih, dajete ukaze, ustrahujete in pričakujete, da vam bodo sledili brez argumentov. Ko ne morete nadzorovati drugih, postanete razočarani in se začnete ognjevito jeziti.

Ljubosumnost in tekmovalnost

Vedno si želite biti najboljši, najpametnejši in najlepši na svetu. Preprosto sovražite, ko vas nekdo na kakršenkoli način zasenči. Takrat ste po navadi tudi ljubosumni nanj. Brez oklevanja boste uporabili laži in zvijače, da bi diskreditirali svoje nasprotnike in tekmece.

Profimedia
Pri delu z levi je vedno treba pričakovati določeno mero podrejenosti.

SEZONA LEVA 2024

Letošnji vladavini leva se je posebej posvetila svetovno znana astrologinja Narayana Montufar.

Pravi, da je sezona levov sicer vsako leto namenjena igri, zabavi in spominjanju notranjih otroških sanj. Letos pa nebo utira pot epski preobrazbi zaradi druge retrogradnosti Merkurja, ki od nas zahteva, da podrobneje pregledamo veliko situacij, ki so trenutno prisotne v naših življenjih.

Ta retrogradni Merkur bo imel dva različna vidika. Prvi, ki se dogaja od 4. do 14. avgusta, nam sporoča, kaj je treba pregledati, analizirati ali se o čem pogovoriti. Drugi, ki se zgodi 28. avgusta, pa nas vodi pri povezovanju z našimi občutki, tako da lahko ustvarimo svojo resničnost ne iz naših umov, temveč iz srca.

Ob novi luni te sezone, ki se zgodi v levu 4. avgusta, si postavite vsa vprašanja. Sprejmite globoko introspekcijo in meditacijo (še posebej gledanje v svečo) ter počakajte na odgovore, ki jih iščete. Mnogi odgovori pridejo ob polni luni 19. avgusta v vodnarju, ki bo gotovo prinesla tudi veliko akcije in gibanja, mnoge od nas pa bo osvobodila zastalih miselnosti in situacij.

Profimedia
Nihče ne ljubi otrok bolj kot levi in nihče ni večji otrok od njih.

Narayana je za vsa astrološka znamenja za obdobje leva pripravila tudi mantre in ključne dneve, ki jih z veseljem podajamo naprej.

Ovni

Življenjski užitek raziskujem z odprtim srcem.

Ključni dnevi:

– 7. avgust razvnema vašo ustvarjalnost in prinaša popoln teren za raziskovanje prostega pisanja.
– 14. avgust je za vas ognjeni dan – izkoristite ga tako, da premikate svoje telo.
– 18. avgust prinaša romantična spoznanja, zato odprite svoje srce, da začutite resnico.

Biki

Popoln korak v moj sijaj vključuje tudi sprejemanje nepričakovanega.

Ključni dnevi:

– 2. avgust vas navdihuje, da navdih iščete na mestih, ki bi se jih običajno izogibali.
– 7. avgust prinaša nepričakovano priložnost za ustvarjanje večjega dohodka.
– 15. avgust bi lahko prinesel nepričakovan strošek, zato bodite pripravljeni.

Dvojčka

Moj um je moja supermoč, ki spodbuja mojo rast in uspeh.

Ključna dneva:

– 30. julij poveča vašo željo po uspehu, zato poskrbite, da boste dodatno energijo, ki jo boste občutili, izkoristili.
– 19. avgust razkrije željo, da bi se začeli učiti nekaj novega.

Rak

Sem praktičen, a tudi duhoven; dobim najboljše iz obeh svetov.

Ključna dneva:

– 7. avgust bi lahko prinesel pomoč mentorja ali učitelja, zato bodite pozorni in ostanite odprti.
– 15. avgust bo zahteval več počitka in odmora, a tudi globok razmislek.

Lev

S svojo lučjo osvetljujem svet od znotraj navzven.

Ključni dnevi:

– 3. avgust je dan, da zasijete s ponovnim povezovanjem z močjo svoje prisotnosti. Oblecite nekaj vpadljivega, barvitega ali kraljevskega!
– 18. avgust bi vam lahko prinesel veliko razsvetljenje, saj so razsvetljene nove informacije.
– 21. avgust je dan za spanje, počitek ali celo za zaslužen prost dan in razvajanje.

Devica

Ko svojemu telesu dovolim, da mu je udobno, me moje telo ljubi nazaj.

Ključna dneva:

– 5. avgust zaznamuje vstop Venere v vaše znamenje, kar vam pomaga, da se počutite bolj udobno v svoji koži.
– 19. avgust prinaša zaključek ali vrhunec projekta, s katerim se ukvarjate že nekaj časa.

Tehtnica

Komuniciram samo iz najglobljega mesta svojega srca.

Ključni dnevi:

– 2. avgust prinaša potrebo po iskanju svobode v pomembnem odnosu; ko bo potrebna poštenost.
–18. avgust bi lahko v vas ponovno prebudil potovalno strast ali vsaj željo po širjenju obzorij.
– 19. avgust bi lahko upočasnil napredek pomembnega projekta, morda zaradi potrebnih popravkov.

Škorpijon

Iskanje ravnovesja v vseh vidikih mojega življenja mi prinaša celovitost.

Ključna dneva:

– 12. avgust prinaša povečana čustva, zato si privoščite prostor za spanje ali vsaj za odmor.
– 14. avgust prinaša željo po povezovanju s partnerjem ali tesnim prijateljem na zelo globoki ravni.

Strelec

Pomembni odnosi v mojem življenju mi pomagajo rasti in se razvijati.

Ključni dnevi:

– 7. avgust je srečen dan, ko lahko nepričakovano prispe zlata priložnost.
– 12. avgust bo morda zahteval več spanja in počitka, zato ustrezno načrtujte.
– 18. avgust bi lahko prinesel sladke trenutke s posebno osebo – odličen večer za načrtovanje zmenka.

Kozorog

Osredotočanje na tisto, kar je resnično pomembno, me pripravi do uspeha.

Ključni dnevi:

– 4. avgust lahko prinese novo razmerje ali novo raven zavezanosti znotraj pomembne vezi.
– 7. avgust je idealen dan za načrtovanje poznih poletnih počitnic, če je to tisto, po čemer hrepeni vaša duša.
– 18. avgust je dan za počitek, ponastavitev in ljubezen do sebe.

Vodnar

Odnosi so ogledala, ki odsevajo moje darove in priložnosti za rast.

Ključna dneva:

– 2. avgust zahteva spremembo pristopa v srčnih zadevah.
– 18. avgust je popoln večer za sladek zmenek ali pogovor.

Ribi

Osredotočam se na ustvarjanje trdnih temeljev zase.

Ključni dnevi:

– 7. avgusta bi lahko prejeli pomoč učitelja ali mentorja.
– 18. avgust prinaša priložnost, da popravite odnos z družinskim članom.
– 19. avgust zahteva več dejavnosti, zato naredite načrte za sprostitev za polno luno.

Estrada

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Srbski igralec Sergej Trifunović
Srbski igralec

Trifunović v Splitu dobil 60 dni pogojne kazni, plačati mora 150 evrov, zanj se je zavzel tudi Vučić

Alfi Nipič
Dvojno slavje

Nipiča za prvih 80 šokirali z "muzikantsko budnico" in vodometom, Hermino Veseljaki obiskali na domu

Baby Lasagna, Šou domov
Radio 1

Ekskluzivno v Šou domov: Tomi Meglič imel velike načrte z Baby Lasagno

robert petan_foto jernej kokol (1)
Po novem tudi mož

Robert Petan na skrivaj skočil pred oltar!

nina donelli 2
Zdaj je znano!

Noseča Nina Donelli prvič razkrila svojega partnerja, gre za znanega slovenskega športnika

Zanimivosti

električni-števec
Napačen števec

Skoraj 20 let plačeval račune nekoga drugega, opazil šele sedaj

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast