One/oni

Tudi znani se pred jesenjo stežka poslovijo od poletja

Teja Pelko
22. 9. 2024, 08.00
Deli članek:

Pogrešali bodo predvsem (ob)morske radosti.

S.R. m24
Regina

Poletje, za mnoge najljubši letni čas, se nezadržno bliža svojemu koncu, kar obžaluje večina vprašanih znanih obrazov. Se pa veselijo tudi jeseni, predvsem novih izzivov in številnih dobrot ter barv, ki jih ta prinaša.

Pevka Regina
Od poletja bom pogrešala prav vse, ker to je čas, ki ga imam najraje. Tako fino je, ko je narava prebujena in zjutraj, ko vstaneš, obuješ japonke – in to je to, kar potrebuješ ves dan. Poleg poletja mi je všeč še zasnežena zima, ki pa je že dolgo časa ni več. Vmesna obdobja mi niso preveč pri srcu, ampak vseeno je jesen tudi lepa, predvsem zaradi številnih dobrot, ki se jih že veselim. Kostanj, gobe, mošt in še kaj, predvsem pa barvitost narave, je tisto, kar me razveseli.

Improvizator, scenarist, igralec, komik in voditelj Juš Milčinski
Poletje kljub neznosni vročini postaja eden mojih najljubših letnih časov – top 4, zagotovo! Pogrešal bom predvsem prosti čas, potovanja in brezskrben nakup sladoleda. Pozimi te še vedno kdo čudno pogleda, če imaš kornet v rokah, in ta diskriminacija bi se morala končati! Jesen pa prinaša več gledaliških predstav, nova snemanja oddaj na TV-ju ter bolj svežo in pisano naravo. Zato se je tudi neizmerno veselim!

Adrian Pregelj, RTV Slovenija
Juš Milčinski

Glasbenik Miha Guštin - Gušti
Veselim se zmernejših temperatur in jesenskih barv.

Jure Klobčar
Miha Guštin - Gušti

Pevka Katarina Mala
Še dobro, da nisem striktno vezana na letne čase in da so mi ljubi prav vsi in vse njihove prednosti ter slabosti. Zdi se mi predvsem psihično zelo naporno, če smo vezani na en letni čas, saj smo potem v konstantnem pričakovanju in napetosti. Predstavljajte si, da se ta letni čas ne izkaže za točno takega, kot bi moral biti. Spet frustracija! Zato z odprtimi rokami sprejmem vsako jesen, zimo, pomlad in poletje ter z odprtim srcem sprejemam tako njihove vremenske muhavosti kot tudi radosti. Od poletnih aktivnosti bom letos najbolj pogrešala plutje po grških otokih in skok v vedno krasno morje, a po drugi strani se že veselim vedno čudovitih jesenskih barv in dni.

Tomaž Levstek
Katarina Mala

Igralec Miha Rodman
Najbolj bom pogrešal morje in čas na naši jadrnici. Da se zjutraj zbudiš na vodi, daš kuhati kavico, in medtem ko se kuha, že skočiš v vodo. Jeseni pa se veselim nove sezone v Prešernovem gledališču Kranj in novih izzivov.

Sašo Švigelj
Miha Rodman

Glasbenik Gianni Rijavec
Zagotovo bom pogrešal barko, čeprav je aktualna tudi jeseni. S Patricijo greva rada na barko, da si spočijeva dušo in telo. Prihaja pa jesen, ki bo delovna, tako da ne bo časa za lenarjenje. Veselim se torej novih koncertov, novih skladb, dolgčas gotovo ne bo.

osebni arhiv
Gianni Rijavec

Slaščičarska mojstrica Jelena Kovačević
Vem, česa ne bom pogrešala, plus 30 stopinj Celzija zagotovo ne. Je pa veliko ostalih stvari, ki so shranjene v »knjigi« najlepših spominov; denimo 12. rojstni dan Miše Zarje in najine počitnice na Hvaru. Poslovno gledano, sem se letos prvič, zahvaljujoč nogometnemu klubu Šahtar, lotila sladic brez jajc, glutena, laktoze in maščob, kar je bil svojevrsten podvig. Od jeseni pa se veselim prav zares vsakega dneva posebej in srčno upam na dolgo indijansko poletje.  

osebni arhiv
Jelena Kovačević

Igralec Dominik Vodopivec
Od poletja bom najbolj pogrešal dopustovanje v kampu. Tam se duša spočije, telefon ne zvoni, vse je zelo spontano – ta čas v letu obožujem. Jesen pa ima svoj čar – nova sezona v gledališču, nova ustvarjanja, nova poznanstva, nove priložnosti za osebno rast.

Erazem Paravinja
Dominik Vodopivec

Komik, improvizator in organizator Luka Korenčič
Ne bom pogrešal vročine in mrčesa, pogrešal pa bom prosti čas in izlete v naravo. Jesen prinese jesensko kulinariko, vračanje v mestno življenje in več slojev oblačil.

Mediasepeed
Luka Korenčič

Glasbenik Blaž Gec
Vsako poletje prinese veliko veselja, morskih radosti in zabav. Z Zvito feltno smo poleti nastopali na številnih dogodkih in tudi letos doživeli nekaj nepozabnih žurov, ki so nas napolnili z energijo in nam dali nov zagon za nadaljnje delo. Pogrešal bom predvsem to. A se tudi jeseni veselim, saj prinaša znosnejše temperature, glasbeniki pa lahko malo zadihamo po naporni poletni sezoni. Najbolj mi je všeč, ko se narava obarva v jesenske barve, ta čas mi je v resnici zelo ljub.

Andrej Murovec
Blaž Gec

Estrada

image00001
Dekleta ga obožujejo, moški mu zavidajo

Nekdanji vojak, ki ga spremljamo v resničnostnem šovu, odkriva svoja zanimanja

ana praznik
Ana Praznik

"Živim v avtu, ker sem več na cesti kot kjer koli drugje"

jan plestenjak
Pripadnost slovenski glasbi in kulturi

Jan Plestenjak protestno zapustil poroko zaradi predvajanja balkanske glasbe

melania (1) profimedia
Biografija Melanie Trump

Melania razglašena za najslabšo prvo damo vseh časov

camilla, kate
Likanje vezalk, ročno pranje svilenih spodnjic

Ekscesna ustrežljivost služabnikov na britanskem dvoru

brigitte-bardot
Slavna BB

Danes 90. rojstni dan slavi legendarna Brigitte Bardot

Zanimivosti

ales avsenik 1
Gostinstvo

Aleš Avsenik nadaljuje tradicijo starih staršev

varčevanje 5
Varčujmo in varujmo

Uporabite majhne trike, da si zagotovite velike prihranke

krompir 4
Pomembna je priprava

S tem vsestranskim živilom lahko celo hujšamo!

čiščenje pomivalnega korita
Leglo bakterij

Temu delu kuhinje zagotovo posvetite premalo časa! Veste, kateri je?

elastika, gumice
Elastike!

Kot pomoč pri pakiranju ali rešitev za čajne navdušence

SPAR_Svet24_LBZ-ugoden nakup - polne vrecke
Zanimivosti

Ali veste, zakaj in kaj je pametno kupovati na zalogo?