Glasba

S Stopom na Drugo godbo

Stop
13. 5. 2009, 16.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Osrednja zvezda letošnje Druge godbe je Khaled, ki bo v ljubljanskih Križankah nastopil 21. maja. Če si želite koncert ogledati zastonj, sodelujte v nagradni igri.

Osrednje festivalsko dogajanje Druge godbe, ki letos praznuje 25. obletnico delovanja, bo potekalo med 18. in 23. majem, zaokrožila pa ga bosta še dva ločena junijska koncerta. Za jubilejni festival so organizatorji pripravili sedem žanrsko in geografsko raznolikih večerov.

 

Na posameznih večerih bo možno slišati vzhajajoče zvezde, pa tudi že uveljevljene zvezdnike, med njimi tudi take, ki so pomembno zaznamovali zgodovino festivala. Skupno bo nastopilo trinajst izvajalcev iz enajstih držav s petih celin. Največja zvezda festivala, ki bo nedvomno privabila največje število obiskovalcev v Križanke, bo alžirski kralj rai glasbe Khaled, ki je ljubljanske Križanke v preteklosti že razprodal, mnogi pa stavijo na afriško umetnico Oumou Sangare, ki deluje pri založbi, ki je zaslovela z Buena Vista Social Club. Omeniti velja vsaj še francoskega raperja in ambasadorja medkulturnega dialoga Abd Al Malika, ki bo otvoril festival 18. maja (ekskluzivni intervju preberite tukaj). Medijski pokrovitelj festivala je družba Delo revije, d.d.

 

Če si želite koncert Khaleda ogledati zastonj, poiščite nagradno igro v Stopu (številka 19, izid 13. maj). Nagradna igra se konča 18. 5., deset izžrebancev bomo obvestili po elektronski pošti.

Estrada

Posnetek zaslona 2024-10-18 085210
Kralj svoje kuhinje, tretja oddaja

Dobra hrana, dobra pijača in dobri ljudje - Ajda Mlakar v gosteh pri lastniku gostilne Brioni

christine-boisson
Najstniška zvezda

Umrla igralka, ki je zaslovela v znamenitem erotičnem filmu Emmanuelle

liam-payne
Rožnati kokain

Liam Payne ob smrti v telesu imel nevarno mešanico drog

kraljica-camilla
V Avstraliji

Kraljica Camilla nadela predpasnik in pokazala svoje kuharske veščine

Kate Middleton in princ William
Kako prisrčno

Razkrito, kdo princesi Kate greje posteljo. Ne le William, ampak tudi ...

ana urbanc 1
Po hčerki Ivi zdaj še sin Jug

Igralka, ki je navduševala v Reki ljubezni, povila drugega otroka