Nino Valič lahko trenutno v SNG Drama Ljubljana občudujete v uprizoritvi nepozabne ljubezenske zgodbe Cyrano de Bergerac. V predstavi igra Lejlo Ragueneau, ki ima slaščičarno, knjigarno, kavarno in na koncu še bar, ter slovi po izvrstni limonovi piti. To zelo rada pripravlja tudi Nina. »Sama jo delam tako, da najprej segrejem mleko, v katerega nadrobim sveže lovorove liste in rožmarin, tako da se eterična olja povežejo z maščobami v mleku in se ta navzame teh arom, potem pa ga malo ohladim in vmes naredim klasično slaščičarsko kremo, notri se da jajca in škrob, ter jo prelijem prek testa, ki pa je čisto navadno: maslo, sladkor, moka. Seveda dam tudi veliko limone. Vedno delam po navdihu, nikoli po mericah,« nam je povedala Nina in dodala, da se je te sladice naučila na avstralskem MasterChefu, kjer uporabljajo zelišča tudi za sladice, ta oddaja pa je tudi sicer zanjo neusahljiv vir navdiha, saj se v Avstraliji združuje veliko različnih narodov in kulinarik. Limonovo pito je želela pripraviti tudi za svoje soigralce ob premieri, ker ni imela časa, pa je vsakemu podarila dve svečki: eno z vonjem po limoni, drugo z vonjem po vanilji, tako da jim bo, če bodo hkrati prižgali obe, dišalo po limonovi piti. Doma pa bo kmalu zadišalo po pravi, saj jo njeni domači obožujejo. Ker ima sina, ki ima rad meso, pa so pri njih pogosto na mizi omaka po bolonjsko, lazanja in drugo meso v najrazličnejših oblikah.
Domače rada razveseljuje z dobrotami
Odlična igralka ljubljanske Drame zelo rada eksperimentira tudi doma za štedilnikom.