Zgodbe

Človeštvo mora pozdraviti svojo bolečino

Alenka Cevc
25. 8. 2021, 18.03
Posodobljeno: 25. 8. 2021, 18.23
Deli članek:

Narava v Sloveniji ima marsikje izjemno dobro energijo. duhovni center, naselje na nadmorski višini skoraj 700 metrov, v katerem živi manj kot sto duš, je zagotovo prostor, kjer tako energijo lahko občuti vsakdo. Tu se na 23 hektarjih zemlje razprostira posestvo Veduna, kjer domuje duhovni center. Vedun je v staroslovanski mitologiji izraz za čarodeja. Vsi, ki z veliko radostjo delajo na tem posestvu, so v resnici čarodeji, saj so tam pričarali pravi raj na zemlji. Za nebesa se je treba samo še potopiti vase.

zarja jana
Ana in Chris Biles

Gordana in Chris Biles. Gordana, ki je v Angliji, kjer je živela štirideset let, postala Ana, saj so Angleži težko izgovarjali njeno ime, in Chris sta zakonski par že skoraj trideset let. Njun odnos najbolje opiše stavek, ki mi ga je zaupala v pogovoru: »Še danes, ko se zbudim, si velikokrat rečem, kako sem srečna, da je ob meni!« Mislim, da stavek ne potrebuje komentarja …

Ana je bila že kot otrok izjemno povezana z naravo in ljudmi, pravi, da je imela lepo otroštvo. Kot absolventka prava se je odločila, da gre za leto dni v London, da se bo naučila jezika, potem pa se bo vrnila in diplomirala. Ampak življenje je imelo z njo drugačne načrte. Spoznala je Chrisa, si z njim ustvarila družino in ostala v Londonu. Njuni dekleti Zoe in Tara sta danes odrasli in živita v Angliji. Chris, diplomirani ekonomist in politolog, je delal v veliki zavarovalniški družbi Lloyd, Ana pa je bila lastnica umetnostne galerije. Vse to so vloge, ki sta jih Ana in Chris uspešno igrala. Tisto »pravo« življenje, ki ju je zares privlačilo, pa je bila narava in globok pogled vase. Chris, po duši ekolog, se je vseskozi izobraževal na tem področju, saj je študiral permakulturo in agrogozdarstvo.

Ozdraviti svoje rane. Ano je neustavljivo privlačila duhovnost. Vpisala se je na podiplomski študij psihoterapije in ga uspešno zaključila. Kmalu ji je postalo jasno, da je naša naloga, da živimo ozaveščeno življenje. Tega pa ne moremo živeti, če se prej ne poglobimo vase, zelo globoko, in zacelimo rane, ki jih v sebi nosimo prav vsi. Nihče ne more tega storiti namesto nas! Ana danes rada reče, da je vse, kar človek potrebuje, že v nas! Potrebuješ samo pogum, da stopiš na to svojo notranjo pot.

Ljudem je kot terapevtka pomagala z umetnostjo. Zanimala so jo tudi zelišča, opravila je šolanje naravnega zdravilnega zeliščarstva. Pravi, da hudega dnevnega tempa verjetno ne bi zdržala, če ne bi redno meditirala, vsak dan. Ko se je življenjski tempo Bilesovih malce umiril in sta dekleti odrasli, je želela poglobiti svojo duhovnost. Začela je študirati vedsko tradicijo in šolanje zaključila v Indiji ter postala certificirana učiteljica vedske meditacije.

Duhovni center Veduna. Oba, Chris in Ana, sta vedela, da bosta enkrat živela v naravi. Chris je glasno sanjal o tem, da se bo upokojil in zaživel kot kmet ter v praksi poglobil svoje znanje o naravi. Ano povprašam, kako so našli posestvo Veduna. Zvonko se nasmeji: »Vedune nismo našli mi, ona je našla nas! Veduna je bila manifestirana iz sanj. Tako močnih, da jih nisem mogla ignorirati.« Od prvega dne je bil Chris najbolj goreč podpornik ideje o projektu Veduna in je trdna skala zdaj že uresničenega projekta.  Veduna je našla Chrisa in Ano Biles v srcu Evrope, v Sloveniji, na Lopatniku pri Velenju, ter ju objela in sprejela z vsemi svojimi 23 hektarji.

Mestni srajci z naravo v srcu. Meščana, če malo karikiramo, ki nista vedela niti, kako raste trava, sta postala lastnika ogromno zemlje. 

Več v reviji Zarja Jana, št. 34, 24.8. 2021

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov