Argentinec Isaac Palma, ki je očaral Slovenijo

Usodna ljubezen

Katja Božič
16. 11. 2016, 00.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Argentinec Isaac Palma, ki je očaral Slovenijo

Foto: ŠImen Zupamčič

Pesem Moja pokojnega Tošeta Proeskega je na odru slovenskega šova zapel tako, kot da ne bi bil Argentinec, ki v Sloveniji živi šele pol leta. Drugič je z latinskim šarmom očaral ženski del žirije in gledalce, tako da so ga glasovi poslali naravnost v finalno oddajo. Prva mu je čestitala njegova žena, ljubka Patricija, zaradi katere je zapustil znano argentinsko turistično mesto Puerto Madryn v Patagoniji in življenje znova začel v Sloveniji. Kjer je preprosto srečen, pravi.

Kuverta za Argentino. Po komaj mesecu dni službe v domačem mestu je s skupino sodelavcev za tri tedne prišel na izobraževanje v ptujski Talum. S Patricijo sta se spoznala v ptujski diskoteki, kamor pa ne eden ne drugi sprva nista nameravala iti, a sta se zaradi nekega notranjega vzgiba premislila. Patricija je bila od nekdaj zaljubljena v španski jezik in se ga je sama naučila tekoče govoriti. »Zanimalo me je vse v zvezi z Latinsko Ameriko – tamkajšnja kultura, običaji, pogosto sem prihajala v stik z ljudmi s tega območja.« S prijateljico sta opazili skupino tujcev, in ker so se pogovarjali v španščini, ki je Slovenci ne obvladamo prav pogosto, je beseda dala besedo. Ko se je Isaac vrnil v Argentino, sta ohranila stike. Vsak dan sta se poklicala, pošiljala sta si fotografije in videe, Isaac ji je kaj lepega zapel. Želela si ga je obiskati, zato je v posebni kuverti v svoji sobi, na kateri je pisalo Argentina, pridno zbirala denar za letalsko vozovnico. Po skoraj letu dni, odkar sta se spoznala, si je željo uresničila. Drugo srečanje je bilo usodno, saj je pri Isaacu namesto en mesec ostala kar dva. Ko sta se maja lani poslovila, sta si obljubila, da se ob naslednjem srečanju ne bosta več ločila.

Jaz pridem k tebi. Nekaj časa sta razmišljala, kako bi to izvedla, potem pa se je mladenič odločil. »Jaz imam veliko družino, Patricija pa ne, in če bi odšla še ona, bi bilo to zelo žalostno za njene. Poleg tega je Argentina precej nevarna za tujce. Dobro moraš poznati predele mesta, vedeti moraš, kje lahko nastanejo težave. V revnih predelih so ljudje v stiski in tam so nenehno težave. Zato sem si rekel: oba sva mlada, močan sem, šel bom in bova poskusila. Ni me bilo strah,« je pripovedoval petindvajsetletnik. Med našim pogovorom mu je Patricija kdaj pa kdaj morala kakšno stvar še razložiti v španščini, sicer pa je pogovor ves čas potekal v slovenščini! Še preden se je preselil k nam, ga je Patricija namreč že po Skypeu učila našega jezika. »Sama sem pripravljala vaje in mu jih pošiljala, z jezikom sva se ukvarjala tudi po več ur na dan.« Ko je prišel, priznava Isaac, je mislil, da že nekaj zna, pa je hitro spoznal, da bo treba še nekaj vaje … A odlično napreduje, to je že treba priznati.

Več v Zarji, 15.11.2016

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste