Svetilnik

Nagrajena kuharska mojstra sta se izučila v zaporu

Katja Melik
14. 10. 2023, 07.00
Deli članek:

Keith Corbin je večkrat nagrajeni kuharski mojster, ki ima svojo restavracijo Alta Adams. Kar ne bi bilo nič presenetljivega, če se kuharskih veščin ne bi izučil v zaporu.

revija Jana
Keith Corbin

Tam je prebil deset let, in kot pravi, je bila to prava šola: »Iz najbolj neokusnih sestavin smo skušali skuhati okusen obed.« Na jedilnem listu v restavraciji ima še vedno tudi »pito,« ki jo je naredil v zaporu iz dveh vrst čokoladnih prigrizkov. Podobno izkušnjo ima tudi kuharski mojster Michael Carter, lastnik picerije v New Yorku, katerega pica je bila razglašena za najboljšo v mestu. V zaporu je preživel 12 let, tudi vsi njegovi sodelavci v restavraciji so bivši zaporniki. »Kuhanje v zaporu te nauči ponižnosti v odnosu do hrane. Predvsem pa tudi iznajdljivosti in improvizacije,« je prepričan Carter.

Še več navdihujočih novičk iz rubrike Svetilnik vas čaka v reviji Jana,  št. 41, 10. oktober, 2023.

Mateja Jordovič Potočnik
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

Zanimivosti

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov

plesalca
Plesna prvaka

Plesalca Maša Kastelic in Akim Pekunov: Delo na sebi je neskončna pot

taklamakan-desert
Veliki zeleni zid

Kitajci končali gigantski projekt, ki so ga začeli leta 1978