Rižota z rikoto in rdečo peso
Sestavine
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 250 g rdeče pese
- oljčno olje
- 300 g riža
- 100 ml rdečega vina
- 700 ml zelenjavne juhe
- 100 g masla
- 80 g naribanega parmezana
- 150 g rikote
- sol
- mlet črni poper
- 8 vejic kopra
Priprava
1. Olupite čebulo in česen ter ju na drobno sesekljajte. Očistite rdečo peso, jo olupite in narežite na manjše kocke.
2. V veliki ponvi segrejte 5 žlic olja ter najprej prepražite čebulo in česen, nato dodajte rdečo peso. Dodajte še riž in vse skupaj pražite 2 minuti. Prilijte rdeče vino, počakajte, da izhlapi, nato pa mešajte in postopoma dodajajte juho. Na nizki temperaturi kuhajte približno 20 minut.
3. Proti koncu kuhanja vmešajte maslo, parmezan in polovico rikote. Začinite s soljo in poprom. Ob serviranju rižoto potresite z nasekljanim koprom in okrasite s preostalo rikoto.
Nadaljevanje prispevka z recepti si lahko preberete v reviji Jana, št. 2, 14. januar 2025.