Nasveti

Drugačni recepti za okusne jedi z rdečo peso

Lara Jelen
18. 1. 2025, 07.00
Deli članek:

Se še držite svojih novoletnih zaobljub in jeste bolj zdravo? Odlično! Torej vam bodo prav prišli recepti za malce drugačne, a zelo okusne jedi z rdečo peso. Ste vedeli, da so jo nekoč gojili, predvsem da bi z njo zdravili vročino in prebavne motnje?

Profimedia
Rižota z rikoto in rdečo peso

Rižota z rikoto in rdečo peso

Sestavine

  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 250 g rdeče pese
  • oljčno olje
  • 300 g riža
  • 100 ml rdečega vina
  • 700 ml zelenjavne juhe
  • 100 g masla
  • 80 g naribanega parmezana
  • 150 g rikote
  • sol
  • mlet črni poper
  • 8 vejic kopra

Priprava

1. Olupite čebulo in česen ter ju na drobno sesekljajte. Očistite rdečo peso, jo olupite in narežite na manjše kocke.

2. V veliki ponvi segrejte 5 žlic olja ter najprej prepražite čebulo in česen, nato dodajte rdečo peso. Dodajte še riž in vse skupaj pražite 2 minuti. Prilijte rdeče vino, počakajte, da izhlapi, nato pa mešajte in postopoma dodajajte juho. Na nizki temperaturi kuhajte približno 20 minut.

3. Proti koncu kuhanja vmešajte maslo, parmezan in polovico rikote. Začinite s soljo in poprom. Ob serviranju rižoto potresite z nasekljanim koprom in okrasite s preostalo rikoto.

Nadaljevanje prispevka z recepti si lahko preberete v reviji Jana, št. 2, 14. januar 2025.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!