Hrenovkin ognjemet
»Po božiču v zrak nasujemo toliko raket, petard in žvižgajočih prasketal, da Božiček komaj uide na severni pol in tam travmira vse do aprila. Z gromkim praznovanjem pa se spravljamo tudi nad naše ljubljenčke, za katere zna biti konec leta kar stresen. Zakaj ne bi letošnjega ropotajočega ognjemeta zamenjali za slastnega? Hrenovke zamaskirajte v rakete z listnatim testom, zraven pa postrezite sir in sirovo pomako,« predlagata Tjaša in Blaž.
Sestavine
1 paket listnatega testa
1 paket daljših hrenovk
sir čedar
sirova pomaka (čedar/načo)
Priprava
1. Vsako hrenovko prerežemo na pol, da dobimo dve manjši.
2. Listnato testo narežemo na dolge in tanke trakove.
3. Hrenovko napičimo na špilo (kak centimeter naj je štrli ven), okoli nje pa navijemo listnato testo.
4. Zavite hrenovke pečemo 20 minut pri 200 ºC.
5. Iz sira izrežemo trikotnike, ki jih napičimo na vrh raket.
6. Pomako iz nača segrejemo v mikrovalovni ali navadni pečici in vanjo veselo potapljamo rakete iz hrenovk.
Nadaljevanje prispevka z recepti si lahko preberete v reviji Jana, št. 53, 30. december 2024.