Nasveti

Okusni prigrizki za silvestrsko zabavo

Lara Jelen
30. 12. 2024, 06.00
Deli članek:

Silvestrovanje se zavleče dolgo v noč, zato se nikar ne utrudite že čez dan s pripravo prezahtevnih jedi. Tudi z zelo preprostimi prigrizki lahko navdušite goste, sploh če jih boste pripravili po receptih Tjaše in Blaža, ustvarjalcev kulinaričnega bloga Midva kuhava.

revija Jana
Hrenovkin ognjemet

Hrenovkin ognjemet

»Po božiču v zrak nasujemo toliko raket, petard in žvižgajočih prasketal, da Božiček komaj uide na severni pol in tam travmira vse do aprila. Z gromkim praznovanjem pa se spravljamo tudi nad naše ljubljenčke, za katere zna biti konec leta kar stresen. Zakaj ne bi letošnjega ropotajočega ognjemeta zamenjali za slastnega? Hrenovke zamaskirajte v rakete z listnatim testom, zraven pa postrezite sir in sirovo pomako,« predlagata Tjaša in Blaž.

Sestavine

1 paket listnatega testa
1 paket daljših hrenovk
sir čedar
sirova pomaka (čedar/načo)

Priprava

1.     Vsako hrenovko prerežemo na pol, da dobimo dve manjši.

2.     Listnato testo narežemo na dolge in tanke trakove.

3.     Hrenovko napičimo na špilo (kak centimeter naj je štrli ven), okoli nje pa navijemo listnato testo.

4.     Zavite hrenovke pečemo 20 minut pri 200 ºC.

5.     Iz sira izrežemo trikotnike, ki jih napičimo na vrh raket.

6.     Pomako iz nača segrejemo v mikrovalovni ali navadni pečici in vanjo veselo potapljamo rakete iz hrenovk.

Nadaljevanje prispevka z recepti si lahko preberete v reviji Jana, št. 53, 30. december 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!