Sestavine
- 3 jabolka
- 2 žlici limoninega soka
testo:
- 150 ml belega vina
- 2 jajci
- 200 g moke
- ščepec soli
- olje za cvrtje
- sladkor v prahu za posipanje
omaka:
- 4 rumenjaki
- 40 g sladkorja v prahu
- 200 ml smetane za stepanje
- 1 žlička mletega cimeta
Priprava
1. Jabolka olupite, odstranite jim peščišče in jih narežite na debelejše kolobarje. Pokapajte jih z limoninim sokom.
2. Jajca in vino dajte v skledo, dodajte presejano moko, ščepec soli in z metlico stepite, da dobite gladko testo. Z njim obložite pripravljena jabolka, nato pa jih na obeh straneh zlatorjavo ocvrite v vročem olju (približno 3–4 min na vsaki strani). Odcedite jih na papirnati brisači in shranite na toplem.
3. Naredite še omako. Jajčne rumenjake in sladkor stepajte nad vročo vodno kopeljo, dokler se ne zgostijo. Pustite, da se zmes malo ohladi, nato primešajte cimet in vmešajte stepeno smetano.
4. Ocvrta jabolka razdelite na krožnike, prelijte z omako in posujte s sladkorjem.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 46, 12. november 2024.