Kaneloni s tuno
Sestavine
10 palačink
Za bešamel:
- 500 ml mleka
- 50 g masla
- 50 g navadne moke
- mleti muškatni orešček
- sol
- mlet beli poper
- Nadev: 1 pločevinka tune v lastnem soku (130 g neto teže)
- 400 g narezanega paradižnika (lahko iz pločevinke)
- 4 pečene paprike v olju (100 g)
- 100 g sira (npr. mocarela)
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 stroka česna
- 50 g parmezana
Priprava
1. Med peko palačink pripravite bešamel. V ponev dajte maslo in ga stalite. Dodajte moko in jo med mešanjem pražite približno minuto. Odstavite z ognja in postopoma dodajajte mlačno mleko, dokler ne nastane gosta bela omaka. Začinite z muškatnim oreščkom, soljo in poprom.
2. Tuno odcedite in dajte v skledo. Odcedite paradižnike, shranite sok in paradižnike dodajte tunini. Dodajte tudi na kocke narezano papriko in sir. Vmešajte sesekljan peteršilj, začinite z zdrobljenim česnom, soljo in poprom.
3. Naoljite pekač in na dno nanesite nekaj žlic bešamela ter prilijte nekaj paradižnikovega soka. Palačinke napolnite s tunino zmesjo in jih zložite drugo poleg druge v pekač. Ponavljajte tako dolgo, da popolnoma napolnite posodo. Nato jih prelijte s preostalim paradižnikovim sokom in bešamelom.
4. Kanelone pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 40 minut. Nato jih posujte z naribanim parmezanom in pecite še 5 minut. Preden jih postrežete, naj počivajo 10 minut.
Še več slastnih tuninih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 21, 21. maj, 2024.