Jabolčna zloženka
Za 4 osebe:
Priprava: 25 minut
Sestavine: 130 g kvinoje, 1 žlička mletega cimeta, sol, 100 ml nesladkanega mandljevega mleka, 1 žlica na lističe narezanih mandljev, 2 jabolki, 130 g grškega jogurta, 4 žličke sladkorja v prahu.
Priprava: Kvinojo splaknemo z mrzlo vodo, potem pa kuhamo v pol litra mrzle vode. Vodo segrevamo do vrenja, nato posodo pokrijemo in kuhljamo še 15 minut, da se zrna napnejo ter vsrkajo vodo. Odstavimo z ognja, solimo in vmešamo cimet. Mandljevo mleko segrejemo posebej. Jabolka narežemo na koščke in rezine. V steklene kozarce naložimo plast kvinoje, koščke jabolk, jogurt, prelijemo s toplim mandljevim mlekom, na vrh naložimo rezine jabolk in mandljev, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo še toplo.
***Zraven pride oglas! (menda..)***