Nasveti

7 mini nasvetov za mini kopalnico

jk
23. 8. 2019, 07.18
Deli članek:

Premalo prostora v kopalnici? Rešitev je v dobri organizaciji, dobrih idejah in pogumu za spremembe.

Revija Zarja
...

Če se v majhnem prostoru prerivajo umivalnik, tuš in stranišče, je nemogoče še kam stisniti kakšen kos pohištva ali celo zgolj dekorativen element. V mini kopalnici moramo vse police in predale izrabiti res čim bolj funkcionalno! Ni pa nobenega razloga, da majhna kopalnica ne bi bila lepa.

Osvežimo stare keramične ploščice

Stare dolgočasne ploščice lahko dodobra osvežimo z dekorativnimi samolepilnimi nalepkami. Na voljo so različni vzorci in tudi vsa paleta barv, tako da prostor res lahko popestrimo in razigramo. Umetniška žilica se bo dodobra izrazila ob pomoči barvnih geometrijskih vzorcev, s katerimi lahko pričaramo zanimive vzorce tudi na večjo površino stene.

Retro vzorci so zmeraj v modi. Okrasimo del kopalnice s samolepilnimi nalepkami z etno, cvetličnim ali orientalskim vzorcem. Tovrstne nalepke so cenovno dostopne, učinek pa svež in veder. 

Grafični vzorci: neskončni geometrijski vzorci, ki se izrišejo tako v detajlu kot v veliki sliki, dajo prostoru povsem novo podobo. 

Revija Zarja
...

Praktično z lepim

V kopalnici se kaj hitro nagnete obilica reči, ki jih potrebujemo vsakodnevno. Ta kaos je treba vsaj malo urediti. A ni treba, da je kopalnica videti kot sterilno čist laboratorij, raje skušajmo prostor olepšati s predmeti za vsakodnevno rabo. 

Zrcalce, zrcalce na steni ... Brez ogledala v kopalnici ne gre. A pozabimo na dolgočasno klasiko, raje poiščimo zanimiv, unikaten kos, z detajlom, ki bo naredil vtis. 

Razkošen kopalnični pribor: kozarec za zobno ščetko, dozirnik za tekoče milo, posodica za milo … Ne kupujmo tovrstnih izdelkov, ki so v majhni kopalnici tako zelo na očeh, v dolgočasni serijski izdelavi. Vse te drobnarije naj bodo čim bolj lične in v istem barvnem odtenku. Izberimo dozirnik, ki ima decenten, skoraj razkošen okras, npr. brušen vzorec. Prav s takimi majhnimi predmeti lahko kopalnici dodamo enoten dekorativni podton. 

Revija Zarja
...

Izrabimo stenske površine

V majhnih kopalnicah zaradi radiatorja pogosto ob steno sploh ne moremo namestiti nobenega dodatnega predalnika. A tudi manjše stenske površine lahko s pridom uporabimo. Namestimo preproste kljukice, obešalke, poličke ..., da bomo lahko nanje obešali toaletne pripomočke: krtače, dodatna ogledala ipd.

Niz kljukic: namestimo nosilec, ki je lahko lepa deska ustrezne barve, ter nanjo namestimo niz kljukic. Na vsako bomo lahko obesili kakšen predmet, ki sicer na policah dela navlako. 

Oval: elegantno okroglo obešalo za brisače ob umivalniku bo kmalu dokazalo svojo praktično vrednost. Nanj lahko na hitro obesimo marsikaj, kar želimo za hip odložiti iz rok. 

Košarice: izvrstna rešitev za odlaganje vrste drobnarij, predvsem ličil ipd., so viseče košarice, razporejene ena nad drugo. Zavzamejo malo prostora, vse, kar bomo shranili vanje, pa bomo lahko zaobjeli z enim samim pogledom. Kakšno košaro lahko smiselno postavimo tudi na tla. 

Stenske poličke: če ni prostora za kopalniške omarice, so dobra rešitev tudi stenske poličke, ki bodo zavzele bistveno manj prostora. Po njihovi zaslugi bo prostor videti večji, kot če bi v majhno kopalnico natrpali še omarico.

Revija Zarja
...

Praktične rešitve

Bodimo čim bolj domiselni! V trgovinah z notranjo opremo imejmo odprte oči, saj so oblikovalci domislili marsikatero rešitev prav za majhne prostore. 

Lestev iz vrvi ni le za plezanje, saj nam vsaka prečka ponuja dodaten prostor za odlaganje. 

Praktični umivalniki, ki pod sabo omogočajo tudi predalnike, kamor lahko shranimo brisače, kozmetiko in druge kopalniške potrebščine, so super izbira.

Objavljeno v reviji Zarja/Jana št. 34, 20. 8. 2019.

Estrada

kataya
Ponosna na svojega moškega

Kataya razočarano ugotavlja, da še vedno živimo v moškem svetu

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

Zanimivosti

460956610_940626324765117_1428177546756988567_n
Državno tekmovanje

Najtežja buča je imela 615 kilogramov, izmerili tudi najdaljšo doslej

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno