Pesto rdeče pese
Za 4 kozarčke (po 170 ml)
Priprava: 15 minut
Sestavine: 50 g orehovih jedrc, 2 stroka česna, 500 g gomoljev rdeče pese (surove ali kuhane), 3 žlice olivnega olja, 1,5 žlice pikantne mešanice začimb (rdeča paprika, česen, origano, kurkuma, kajenski poper, koriander, dimljeni mleti čili, mleta kumina, mlete nageljnove žbice, piment, nastrgan muškatni orešček), sol.
Priprava: V ponvi brez maščobe popražimo orehova jedrca. Česen olupimo in sesekljamo. Rdečo peso olupimo, narežemo na koščke in zmeljemo z mešalnikom. Dodamo orehe in česen ter vse skupaj ukašimo. Prilijemo olje in dodamo začimbe (čebulo in česen v prahu, mleto rdečo papriko, baziliko, origano, timijan, rožmarin), solimo. Pesto napolnimo v kozarčke in jih hranimo v hladilniku.
Več v Zarji št.50, 11.12.2018