Nasveti

Ohrovtovi zvitki z gobovim nadevom

K.K.
2. 10. 2018, 14.47
Deli članek:

Shutterstock
Shutterstock

Za 4 osebe

Priprava in kuhanje: 90 minut

Sestavine:12 velikih ohrovtovih listov * sol * 200 g riža za rižote * 300 g šampinjonov * 1 liter zelenjavne juhe (iz kocke) ali jušne osnove * ščep suhih jurčkov * 4 žlice olja * 3 žlice sesekljanega peteršilja * kajenski poper ali ščepec čilijevih kosmičev * 150 ml belega vina.

Priprava:V osoljenem kropu kuhamo ohrovtove liste tri minute. Odcedimo jih, oplaknemo z mrzlo vodo, znova odcedimo in popivnamo do suhega. Debele žile listov izrežemo. V 600 ml juhe damo na drobno sesekljane (ali zmlete) suhe jurčke in pristavimo, da zavre. V juho vsujemo riž in ga v pokriti kozici kuhamo na šibkem ognju 15 minut. Medtem očistimo šampinjone. Na polovico prerežemo 200 g šampinjonov in jih v kozici za pripravo dušenih jedi popražimo na dveh žlicah olja, da zlato porjavijo. Solimo jih in jih skupaj s sesekljanim peteršiljem in čilijevimi kosmiči zamešamo med kuhan riž. Preostale šampinjone drobno sesekljamo. Na vsak ohrovtov list damo od dve do tri žlice riža z gobami. List od strani zapognemo čez nadev, nato pa zvijemo čvrst zvitek (kot kadar delamo sarme). Zvitke povežemo z bombažno kuhinjsko nitko. Po porcijah jih v kozici za dušenje zlato opečemo na eni žlici olja. Poberemo jih iz kozice. Na maščobi v kozici popražimo sesekljane gobe, da zlato porjavijo. Zalijemo jih z vinom in kuhamo, da omaka na polovico povre. V omako položimo zvitke, prilijemo 400 ml vroče juhe, nato pa v pokriti kozici dušimo jed 20 minut. Zvitke vzamemo iz kozice, omako pa gladko zmeljemo s paličnim mešalnikom. Zvitke postrežemo z omako.

Več v Zarji št. 40, 2.10,2018

Estrada

jasna kuljaj
Z Jasno in glasno!

Slovenska glasba pod drobnogledom Jasne Kuljaj

kataya
Ponosna na svojega moškega

Kataya razočarano ugotavlja, da še vedno živimo v moškem svetu

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

Zanimivosti

460956610_940626324765117_1428177546756988567_n
Državno tekmovanje

Najtežja buča je imela 615 kilogramov, izmerili tudi najdaljšo doslej

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno