Enolončnica s pivom in govedino
Osebe: 4
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 40 minut
Sestavine: 150 ml temnega nefiltriranega piva, 300 g govejega mesa, 300 g krompirja, 2 korenčka, 1 košček gomolja zelene, 1 čebula, 60 g graha, 1 žlička mlete paprike, žlička muškatnega oreščka, lovorov list, 2 žlici škroba, 800 ml jušne osnove, olje, sol, poper
Priprava:
Izberemo sočno meso in ga narežemo na koščke. Damo ga v skledo, posujemo s škrobom in premešamo ter pustimo stati 10 minut. V posodi ga na olju popražimo, da površina zakrkne, nato ga preložimo na krožnik. V isti posodi popražimo na koščke narezano zelenjavo. Dodamo meso in začimbe, prilijemo pivo in jušno osnovo, solimo in premešamo. Enolončnico kuhamo 40 minut na zmerni temperaturi ali toliko, da se meso zmehča.
Več v Zarji št. 29, 10.7.2018