Nasveti

Hitra sadna ohladitev

K.K.
10. 7. 2018, 05.48
Deli članek:

Shutterstock

Sladoled iz dinje

Za 6 porcij

Priprava: 30 minut in zamrzovanje

Kuhanje: 5 minut

Sestavine:300 ml sladke smetane * 175 g sladkorja v prahu * 500 g na koščke narezane zrele dinje * sok 1 limone * dinjine rezine in sveže maline za okrasitev.

Priprava:V kozico damo smetano in sladkor. Pristavimo, da zavre in se sladkor razpusti. Odstavimo. Olupljeno, očiščeno semen in na koščke narezano dinjo damo v sekljalnik, dodamo limonin sok in zmeljemo v gladko kašo. Prilijemo prevreto smetano in ponovno vklopimo sekljalnik, da se vse premeša. Zmes zlijemo v strojček za sladoled in ga vklopimo. Ko je zmes zgoščena in napol zmrzla, jo preložimo v posodo, primerno za zamrzovanje, in postavimo v zamrzovalnik. Sladoled postrežemo na krožnikih skupaj s krhlji zrele dinje, po želji ga okrasimo s svežimi malinami.

Progasti malinov sladoled

Za 12 porcij

Kuhanje: 10 minut

Sestavine:200 g malin in maline za okrasitev * 225 g sladkorja v prahu * 2 jajci in 4 rumenjaki * 600 ml sladke smetane * korneti * čokoladne mrvice.

Priprava:V kozico damo maline in 2 žlici sladkorja v prahu. Pristavimo in kuhamo na zmernem ognju, da se sladkor razpusti. Kuhamo še 5 minut, da se sadna kaša zgosti. Potem jo pretlačimo skozi gosto cedilo v skledo. Semena, ki ostanejo na cedilu, zavržemo. V skledo z okroglim dnom damo rumenjake, jajci in preostali sladkor. Stepamo z električnim ročnim mešalnikom, da dobimo spenjeno zmes. Skledo postavimo nad kozico, v kateri počasi vre voda. Pazimo, da se dno sklede ne dotika vode v kozici. Stepamo z mešalnikom od 3 do 4 minute, da dobimo gosto in bledo kremno zmes. Odstavimo skledo in stepamo še toliko časa, da se krema ohladi. V drugi skledi stepemo smetano. Ko je čvrsta, jo primešamo ohlajeni jajčni kremi. Zmes damo v plitvo kovinsko posodo ali skledo, ki jo lahko postavimo v zamrzovalnik. V tankem curku prelivamo kremo s pretlačenimi malinami in le toliko pomešamo z vilicami, da nastane progast vzorec. Posodo prekrijemo s prilegajočo se prozorno folijo in postavimo za najmanj 6 ur v zamrzovalnik. Iz sladoleda oblikujemo kepice in jih postrežemo v skodelicah, okrašenih s svežimi malinami, ali pa kepice naložimo v kornete in potresemo s čokoladnimi mrvicami.

Estrada

Simon Popek, Miša Molk
Začel se je LIFFe

Ljubitelji filmov spet prišli na svoj račun

pf-na-v-1-pelko
Vip Petek na TV Veseljak Golica

Primorski fantje na Veseljaku: »Morda nas bo od zgoraj pozdravil tudi Bogdan«

1731506601-z-jasno-in-glasno-1731506560883
TV Veseljak Golica

Jasna s Saško Smodej in Dejanom Dogaja

Karel III
Današnji slavljenec

Foto: Karel III. bo 76. rojstni dan praznoval delovno.

Tako kralj Karel kot njegova žena Camilla sta jasno pokazala svoje navdušenje nad konjskimi dirkami,
Estrada

Preiskava zasebnih nepremičnin britanskega kralja razkriva sporne posle

rdeča-preproga-aktual
Novost

Aktualov rojstni dan: Rdeča preproga za nastopajoče, voditelje in oboževalce

Zanimivosti

mozart_2
Nenadna smrt

Življenje ovito v tančice skrivnosti: Mozart in miti

panuozzo1
Slastna alternativa

Panuozzo – še ena zvezda iz sveta pice

cistilnica-novak04
Zanimivosti

Oblačilom in preprogam se splača privoščiti pravo nego

Klic dobrote 2023_Bernarda Žarn in Jure Sešek
Klic dobrote 2024

Dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

leteči tigri
Claire Lee Chennault

Leteči tigri so rešili Kitajsko

_DSC5241
Zanimivosti

Huawei predstavil nove pametne ure in pojasnil pomen zabeleženih podatkov