Pikantna medeno-limetina marinada
Sestavine: sok 4 limet ter nastrgana lupinica, 1/3 skodelice arašidovega ali repičnega olja, 2 žlici sojine omake, ¼ skodelice medu, ½ žličke mletega rdečega popra, 3 stroki na drobno sesekljanega ali strtega česna, sol in poper.
Preprosta balzamična marinada
Sestavine: ½ skodelice balzamičnega kisa, ¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja, ¼ skodelice medu, ¼ skodelice lahkega rjavega sladkorja, ¼ skodelice sojine omake z nizko vsebnostjo sode, 3–4 na drobno sesekljane stroke česna, žlička čebule v prahu, sol in poper.
Sveža omaka v slogu čimičuri
Originalno je čimičuri (chimichurri) argentinska zeliščna omaka, pripravimo pa lahko njeno domačo inačico.
Sestavine: 1–1,5 skodelice ekstra deviškega oljčnega olja, skodelica rdečega vinskega kisa, sok 4 limet in nastrgana lupinica, 4 sveže pekoče paprike jalapeño, ki jih očistimo semen in sesekljamo, 8 strokov na drobno sesekljanega česna, 2 skodelici peteršilja, skodelico svežega origana, 2 žlički mletega rdečega popra, žlica agavinega sirupa, sol in poper po okusu.
Gorčična marinada z belim vinom
Sestavine: skodelica dijonske gorčice, ¼ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja, 2–3 žlice belega vina, 2 žlici javorjevega sirupa, 2 stroka na drobno sesekljanega česna, žlička svežega na drobno sesekljanega rožmarina, žlička svežega na drobno sesekljanega origana, žlička svežega na drobno sesekljanega timijana, sol in poper po okusu.
Marinada z agrumi in česnom
Sestavine: 6 strokov na drobno sesekljanega česna, sok 4 velikih sočnih pomaranč, nastrgana lupinica 1 cele pomaranče, sok 2 limet in nastrgana lupinica, sok 2 limon in nastrgana lupinica, 2 žlici agavinega sirupa, 1 žlico česna v prahu, 1 žlica origana, 2 žlički kumine, sol in poper po okusu.