Osebe: 6
Priprava: 30 minut
Pečenje: 30 minut
Sestavine za testo: 200 g moke, 120 g masla, 60 g sladkorja v prahu, 3 rumenjaki, 2 žlici koruznega škroba, ščepec soli; nadev: 120 ml sladke smetane, 60 g masla, 200 g čokolade v prahu, 50 g sladkorja, 2 jajci, 1 žlička vaniljeve arome; posip: nalistani mandlji, koščki kandiranega kokosa, bomboni v obliki pirhov.
Priprava: Naredimo testo: zmehčano maslo, sladkor v prahu in rumenjake ter zmešamo v gladko kremo. Postopno med mešanjem dodajamo moko, škrob in sol. Vse na hitro zgnetemo v gladko testo, ki ga zavijemo v plastično folijo in damo v hladilnik za 30 minut. Testo razvaljamo na debelino od 3 do 4 mm, preložimo na okrogel pekač, oblikujemo rob, testo v pekaču prebodemo z vilicami. Obložimo ga s papirjem za peko in obtežimo z nekaj žlicami riža. V pečici, segreti na 180 stopinj, ga pečemo od 15 do 20 minut, da rob dobi lepo rumeno barvo. Pripravimo kremo: smetano in maslo segrejemo ter prelijemo na nasekljano čokolado v skledi. Zmešamo v kremo, dodamo sladkor, vaniljevo aromo in kavo. Jajca nekoliko stepemo in vmešamo v čokoladno kremo. To prelijemo na pečeno testo in vse pečemo še 12 minut. Preden pito narežemo, jo dobro ohladimo, nato pa okrasimo z mandlji, kokosom in sladkimi bomboni.