Pikantna kumarična priloga (reliš)
Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Sestavine:pol solatne kumare * 2 mladi čebuli * 1 srednje velik paradižnik * pol rdečega čilija * 1 žlica olivnega olja * 2 žlici sesekljanega peteršilja * 1 žlica limonovega soka.
Kumaro olupimo, podolžno prerežemo in z žličko odstranimo seme. Kumaro nato narežemo na kockice in na drobno sesekljamo. Mladi čebuli očistimo in drobno sesekljamo. Paradižnik narežemo in drobno sesekljamo – seme prej odstranimo. Čili očistimo semen in drobno sesekljamo. Zmešamo kumaro, mlado čebulo, paradižnik, čili, olje, sesekljan peteršilj in limonov sok. Začinimo po okusu. Omako ponudimo k pečenemu mesu z žara ali k pečeni ribi, na primer k zrezkom iz tunine.
Več v Zarji št. 35, 29.8.2017