Kar ne moremo dočakati, da se tudi na vrtu ali tržnici prebudi pomlad. Sveža barva prve mlade zelenjave razveseli oko, vitamini krepijo zdravje in dajejo moči, okusi pa so pač neprecenljivi. S preprostimi jedmi iz prve mlade zelenjave si v domači kuhinji pripravimo praznovanje pomladi.
Solatni krožnik s koromačem in rukolo
Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Sestavine: sok in lupinica 1 bio limone * 2 žlici olivnega olja * 2 koromača * 150 g rukole * 100 g gorgonzole * pest orehovih jedrc * sol * poper.
Limoni ostrgamo lupinico in iztisnemo sok. Koromača očistimo in narežemo na zelo tanke rezinice. Očistimo in operemo rukolo, liste dobro odcedimo in po želji prerežemo. Gorgonzolo nadrobimo ali na drobno narežemo. V skledi stepemo oljčno olje in limonov sok, dodamo sol in poper po okusu. Tik preden postrežemo jed, damo v skledo narezani koromač in rukolo. Rahlo premešamo. Potresemo z gorgonzolo, na grobo sesekljanimi orehi in limonovo lupinico. Solato razdelimo na dva krožnika in ponudimo za prilogo k na žaru pečenemu piščančjemu mesu.
Nasvet: Za barvni poudarek lahko dodamo solati tudi rezine svežih rdečih redkvic.
Več v Zarji št. 13, 28.3.2017