Zelenjavna ponev z jajci
Za 2 osebi
Priprava: 20 minut
Pečenje: 15 minut
Sestavine: 1 rdeča paprika * 1 rumena paprika * 150 g gojenih gob (šampinjonov ali ostrigarjev) * 150 g bučk * 150 g češnjevih paradižnikov * timijan * 8 vejic peteršilja * 2 žlici olivnega olja * 40 g na kockice narezane pancete ali šunke * sol * poper * mleta sladka paprika * 2 do 4 jajca * sveže nariban parmezan.
Priprava: Papriki očistimo, razrežemo na četrtine, te pa narežemo na tanke trakove. Očistimo gobe in bučke, oboje narežemo na rezine. Osmukamo timijan, peteršilj na drobno sesekljamo. V teflonski ponvi segrejemo olje. Dodamo panceto (ali šunko) in na srednje močnem ognju nekoliko popražimo. Dodamo papriko in pražimo na močnem ognju od 3 do 4 minute. Dodamo bučke in gobe ter pražimo od 4 do 5 minut. Solimo, popramo in začinimo z mleto sladko papriko. Primešamo timijan. Dodamo na polovice narezane češnjeve paradižnike. Zelenjavo odrinemo bolj na rob ponve, v sredino pa ubijemo jajca. Pečemo jih od 3 do 4 minute. Potresemo s peteršiljem in sirom ter takoj ponudimo. Za prilogo: svež kruh.
Vse recepte najdete v reviji Zarja št. 9, 1.3. 2016