Čokoladne rezinice z lešniki
Za 60 kosov
Priprava: 25 minut
Pečenje: 35 minut
Sestavine: 120 g lešnikov * 50 g jedilne čokolade * 25 g zmehčanega masla * 150 g sladkorja * ščepec soli * 2 jajci * 250 g moke * 1 žlička pecilnega praška * 40 g kakava v prahu * moka za delovno površino * papir za peko.
Priprava: Lešnike nekoliko prepražimo v teflonski ponvi brez maščobe, da zadišijo in so bolj aromatični. Pustimo, da se ohladijo. Na grobo jih sesekljamo, prav tako čokolado. V skledi kremasto umešamo maslo, sladkor in ščepec soli. Drugo za drugim primešamo jajci. Posebej pomešamo moko, kakav in pecilni prašek. Stresemo na masleno zmes, dodamo lešnike in čokolado ter zgnetemo, da dobimo testo. Testo razdelimo na 2 dela. Vsak del zvaljamo v klobaso s premerom 3 cm. Klobasi nekoliko sploščimo. Položimo ju na pekač, prekrit s papirjem za peko. Postavimo v vročo pečico in pečemo pri 175 stopinjah 25 minut. Pustimo, da se klobasi nekoliko ohladita. Z ostrim nožem ju na deski narežemo na po 30 rezin. Rezine porazdelimo na dva pekača, prekrita s papirjem za peko. Postavimo v pečico in pečemo pri enaki temperaturi kot prej še 10 minut, da se rezine presušijo in so bolj krhke.
Recepte za ostale piškote in praznično pecivo boste našli v reviji Zarja št.24, 1. 12. 2015