Za 4 osebe
Priprava: 40 minut
Kuhanje: 20 minut
1 porcija: 210 kcal/880 kJ + 6 g beljakovin + 7 g maščob + 27 g
ogljikovih hidratov
Sestavine: 100 g tortelinov s sirovim nadevom + sol + poper + majaron + 500 g predhodno kuhane rdeče pese (lahko vakuumsko pakirane) + 2 stroka česna + 2 čebuli + 1 žlica masla + 1,2 l zelenjavne juhe + 2 žlici vinskega kisa + 1 žlica kisle smetane.
Priprava: Torteline skuhamo po navodilih in jih odcedimo. Medtem narežemo 450 g rdeče pese na kocke. Česen in čebulo na grobo nasekljamo in ju spražimo na maslu. Ko čebula postekleni, dodamo rdečo peso in nekaj minut dušimo. Prilijemo zelenjavno juho in kuhamo 10 minut.
Preostalo rdečo peso narežemo na liste in z modelčki izrežemo božične motive. Juho nato pretlačimo skozi sito ali s paličnim mešalnikom. Začinimo s soljo, poprom, majaronom in vinskim kisom. Torteline damo v juho in kuhamo do vretja, samo toliko, da se segrejejo. V juho zamešamo kislo smetano in božične motive iz rdeče pese.