Hitra skutina torta
V znamenju valentina.
Priprava: Piškote položimo na podlago, jih prekrijemo s kuhinjsko krpo ter zmeljemo z valjarjem. V skledici dobro premešamo piškotne drobtine in raztopljeno maslo in pustimo 10 minut, da se dobro prepojijo z maslom. Če je zmes preveč tekoča, dodamo še drobtine, dokler ni povsem kompaktna. Tortni model (s premerom okoli 20 cm) obložimo s papirjem za peko in dno na 1 cm debelo prekrijemo z maso. Maso s prsti pritisnemo k podlagi.
Nadev: V skledici raztopimo maslo in ga prelijemo v skledo za solato. Dodamo skuto, sladkor, vaniljin sladkor, rumenjake, limonin sok in sol ter z rokami dobro premešamo. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga nežno vmešamo k skuti.
Vlijemo v model in ga damo v segreto pečico ter ga pri 165 stopinjah C pečemo od 60 do 70 minut.
Sadni preliv: V posodici v vinu segrejemo zamrznjeno sadje (priporočamo maline ali jagode) ter dodamo sladkor in jedilni škrob. Kuhamo 10 minut. Ohladimo in po želji in navdihu razporedimo po ohlajeni torti.
Ne pozabite z desertnim prelivom s srčki okrasiti vajinih krožnikov.