Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje: 25 minut
Sestavine: 1 pest posušenih jurčkov * 4 piščančji prsni fileji * 60 g praženih, soljenih arašidov * od 1 do 2 žlički začimbne mešanice sambal oelek * 1 strok česna * 25 g svežega ingverja * 1 dl paradižnikovega soka * 1 žlica paradižnikove mezge * 4 žlice tekočega medu * 4 dl perutninske juhe iz kocke * 1 žlica jedilnega škroba * 200 g debelih korenčkov * 100 g pora * 4 žlice olja nevtralnega okusa * sol.
Priprava: Posušene gobe prelijemo z malo vrele vode in pustimo stati, da se je napijejo. Piščančje fileje podolžno narežemo na tretjine, te pa med dvema plastema prozorne folije potolčemo in sploščimo v tanke zrezke. V sekljalniku zmeljemo arašide in sambal oelek. Z zmesjo namažemo piščančje zrezke in jih zvijemo v zvitke, te pa spnemo z zobotrebcem. Za omako stremo olupljeni česen, ingver pa olupimo in na drobno naribamo. Gladko razmešamo česen, ingver, paradižnikov sok in paradižnikovo mezgo, med, juho in jedilni škrob. Korenje ostrgamo, por očistimo. Gobe odcedimo. Vse narežemo na tanke pramene. V ponvi segrejemo olje in rjavo zapečemo piščančje zvitke z vseh strani. Dodamo zelenjavo, vse skupaj še malo prepražimo, nato pa zalijemo z omako. Solimo. V pokriti ponvi dušimo zvitke od 8 do 10 minut. Po želji potresemo s sesekljanimi arašidi. Ponudimo z dušenim rižem.