Za 8 kruhkov
Priprava: 20 minut
Pečenje: 25 minut
Sestavine: 150 g manj mastne skute * 4 žlice olja * 2 žlici mleka * 1 jajce * 1 šopek drobnjaka * 1 šopek kopra * 250 g moke * pol žličke pecilnega praška.
Priprava: V skledi do gladkega razmešamo skuto, olje, mleko, jajce in 1 žličko soli. Drobnjak na drobno narežemo, koper osmukamo in listke sesekljamo. Dišavne zeli in moko, pomešano s pecilnim praškom, damo v skledo k skutni zmesi. Vse skupaj gnetemo z električnim ročnim mešalnikom (nastavek za testo), da dobimo gladko testo. Testo oblikujemo v kepo, zavijemo v prozorno folijo in damo za 20 minut počivat v hladilnik. Na pomokani deski ga razvaljamo v 50 cm dolgo in 15 cm široko ploščo. Od daljše stranice testo zvijemo, nato pa narežemo zvitek na 8 kosov. Sredino vsakega narezanega kosa potlačimo z ročajem kuhalnice, da dobimo obliko nekakšne žemljice. Kruhke zložimo na pekač, prekrit s papirjem za peko, in postavimo v ogreto pečico. Pri 200 stopinjah jih pečemo 25 minut. Najboljši so, ko so še mlačni.
Nasvet: Zeliščne kruhke postrežemo z maslom ali s svežim namazom iz skute, kisle smetane in sesekljanih dišavnih zelišč.