Sestavine: od 4 do 5 dl mleka * izpraskani stržen 1 stroka vanilje * ščepec soli * 100 g okroglozrnatega riža * 100 g suhega sadja (rozine, fige, marelice ...) * 3 dl jabolčnega soka * 2 žlički jedilnega škroba * 1 jajce ( rumenjak in beljak ločimo) * 3 žlice sladkorja.
Priprava: v kozici pristavimo mleko, vaniljin stržen in ščepec soli. Ko mleko zavre, stresemo vanj riž in ga na šibkem ognju kuhamo, da vpije tekočino in se zmehča. Med kuhanjem večkrat premešamo. Suho sadje na drobno narežemo in kuhamo v jabolčnem soku od 10 do 12 minut. Jedilni škrob gladko razmešamo z malo hladne vode. Dodamo jabolčnemu soku in suhemu sadju ter prevremo, da se kompot zgosti. Odstavimo. Iz beljaka stepemo čvrst sneg. Vanj vsipamo sladkor in stepamo dalje, da dobimo sijoč sladki sneg. V vroči kuhani mlečni riž zamešamo rumenjak. Nato primešamo še sladki sneg. Riž postrežemo s kompotom iz suhega sadja.