Sestavine: za testo: 200 g moke + 120 g masla + 1 jajce + 1 žlička soli; za nadev: 500 g sesekljane sveže (ali zmrznjene) špinače + 200 g sira mocarela + 2 šalotki + žlica olivnega olja + 3 dcl kisle smetane + 3 jajca + sol + poper + maslo za pekač
Priprava za testo: presejemo moko in na vrh kupa naložimo hladno maslo v koščkih. N vrh damo jajce, solimo in vgnetemo v testo. Testo prekrijemo in ga za pol ure postavimo v hladilnik.
Svežo špinačo dobro umijemo in jo 2 minuti kuhamo v vrelem slanem kropu, precedimo in jo sesekljamo. Na olivnem olju prepražimo sesekljano šalotko in primešamo špinačo. Po dveh minutah praženja ohladimo. Sir narežemo na koščke. V večji posodi zmešamo špinačo, sir, kislo smetano in jajca ter solimo in popramo.
Pekač premera 24 cm namažemo z maslom in vanj položimo razvaljano testo. Čezenj naložimo nadev in pečemo 40 minut v pečici na 200 stopinjah C.