Ljudje

Moj sin, moj sovražnik

Jelka Sežun
30. 11. 2021, 23.00
Deli članek:

Če bi vas vprašali, ali se spominjate nekdanje »najlepše ženske na svetu«, tako so jo imenovali, italijanske superzvezde Gine Lollobrigide, bi verjetno odgovorili z vprašanjem, kaj, je še vedno živa? Obdobje njene največje slave so bila namreč petdeseta in šestdeseta prejšnjega stoletja, že več kot dve desetletji ni posnela nobenega filma ... ampak ja, še vedno je ne samo živa, pri 94 letih je tudi še precej živahna, predvsem pa zelo bojevita.

profimedia
Gina Lollobrigida

»Pri svojih letih si zaslužim malo miru, pa ga nimam. Imam pravico živeti in tudi umreti v miru,« je zadnjič povedala na nacionalni televiziji. Tisto o smrti mirno prezrite, smrt je bržkone zadnje, kar ji gre te dni po glavi, zvezda več kot šestdesetih filmov se bolj ukvarja s tožbami, sodišči in obrambo svojega premoženja. Pred kom ga brani? Pred svojim sinom, ki ji hoče odvzeti pravico, da sama upravlja svoje imetje. Da se gospa ne heca, kaže dejstvo, da je najela odvetnika, znanega po uspešnem boju proti mafiji.

Pustite me pri miru. Takole je bilo, igralkin edini otrok, štiriinšestdesetletni Andrea Milko Skofic – sin, ki ga je rodila v zakonu s slovenskim zdravnikom in pozneje producentom Milkom Škofičem (ločila sta se leta 1971) – je na sodišču zahteval, da materi začasno prepovedo upravljati njeno premoženje – cenijo ga na 41,6 milijona evrov – češ da ni več povsem prisebna in da ji je njen pomočnik Andrea Piazzolla prevarantsko izpulil že veliko denarja, med drugim naj bi od nje za darilo dobil skoraj 300.000 evrov vredna umetniška dela in starine. Sodišče je sinu dalo prav – oktobra so razsodili, da igralka sicer lahko gospodari z manjšimi vsotami za dnevno porabo, svojega premoženja pa ne sme upravljati, dokler se zadeve s Piazzollo ne razjasnijo. Kar pomeni, da tudi dragih daril ne sme več dajati.

Gina pa se ni kar tako vdala – najela je odvetnika Antonia Ingroio, nekdanjega tožilca v Palermu, ki je neusmiljeno preganjal mafijo. Da je ponižana, je pred nekaj dnevi potožila na nacionalni televiziji. »Tega si ne zaslužim. Nič nisem narobe naredila, pa je moja družina jezna name in mi ne da miru.« Zahtevala je »svojo zakonito pravico, da se staram, ne da bi me oropali,« sodišče pa naj jo pusti pri miru, »da se postaram in umrem«.

Jaz odločam. Kdo natanko jo ropa, je sporno – Ginin odvetnik trdi, da je to njen sin, ki ga materino zdravje skrbi samo zato, ker se boji za svojo dediščino. Vsekakor se Andrea Milko ni prvič zatekel na sodišče – že leta 2014 (Piazzolla je takrat že bil v njenem življenju) je zahteval, naj sodišče postavi upravitelja materinega premoženja, češ da ga ni več sposobna sama upravljati. Pa mu tedaj sodnik ni verjel. Da je gospa bistra, prisebna in popolnoma sposobna skrbeti zase in za svoj denar, je rekel.

Sin pa s prstom kaže na Andrea Piazzollo, češ da goljufa njegovo mamo. Sta Piazzolla in Gina ljubimca? Kdo bi vedel. Opravljivci menijo, da sta. Med njima je šestdeset let starostne razlike, Gina trdi, da nanj gleda kot na sina, na rdeči preprogi pa jo spremlja zato, ker dobro govori angleško in je njen prevajalec. Zanjo je začel delati pred desetletjem, ko je imel 24 let, in je bil najprej njen šofer, potem je napredoval v pomočnika in nato v njenega menedžerja. S svojo partnerko se je vselil v Ginino hišo. Po igralki je poimenoval svojo hčerko.

Več v reviji Zarja Jana št. 48, 30.11.2021

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan