Ljudje

Sreča je čisto drugje

Andreja Comino
18. 12. 2018, 07.31
Deli članek:

Igralka Nataša Tič Ralijan od nekdaj skrbno varuje svojo zasebnost. Previdna je tako v dejanjih kot besedah. Na odru daje vse od sebe, ravno tako v ljubezni do najstniških sinov Gala in Tosje, ki ju ima s pokojnim igralcem Gašperjem Tičem, podrobnosti iz njihovih življenj in odnosov pa želi ohraniti zase. A za bralce Zarje je pristala na pogovor in razkrila, kako se imajo, kaj bodo počeli za praznike in kako se sooča s spremembami, ki jih prinaša odraščanje otrok, ko njena ptička počasi razpirata krila in se pripravljata, da zapustita gnezdo.

Mediaspeed
Nataša Tič Ralijan

»Prazniki so poseben čas v letu. Decembrskega krašenja šole ter izdelovanja okraskov in darilc za sejem sem se priučila preko otrok. Oba sta hodila na waldorfsko osnovno šolo, kjer je to vsakoletna vesela obveznost. Počnemo vse mogoče, med drugim pripravljamo gledališke predstave. Sama večkrat pomagam srednješolcem,« je povedala igralka in dodala, da je bilo včasih, ko sta bila otroka še manjša, drugače. Bili so štirje in praznični vrvež živahnejši. »Zaradi njiju sva krasila, zavijala, poskrbela za zvončkljanje čisto zaresnega dedka Mraza in vzdušje, ki se ga še danes rada spominjata. Ni šlo niti brez sodobnosti in evforije z darili. Sama temu nisem naklonjena. Prazniki in zima so zame čas umirjanja in zaziranja vase. Vsak pobrska po sebi, kako se počuti, razmišlja, se pomeni sam s seboj. Verjetno pa to pritiče bolj odraslim kot otrokom.« Njena sinova štejeta 16 in 19 let. »Mlajši obiskuje gimnazijo, starejši pa je končal maturo in si vzel leto dni časa za premislek, kaj želi početi v življenju. Je človek številnih talentov. Dela, riše, sablja, spet igra klarinet. Gledališče ga veseli toliko, da si gre pogledat kakšno predstavo. Vesela sem, da se vrača h glasbi in umetnosti.«

Pomirjena s sabo. »Letos nimam silvestrske predstave. December bo zapolnjen z vajami v gledališču, saj imamo januarja premiero.« Zanjo bi bili idealni prazniki takšni, da bi imela mir, se posvetila svojim vprašanjem, iskala odgovore, se družila s prijatelji in sorodniki, brala ... Malo bi pogledala, kaj je bilo, kakšne so želje za naprej, in se priporočila stvarstvu, da se želeno zgodi. »Tako bom delala in bila malo z otrokoma. Sta v letih, ko si želita več druženja z vrstniki, z mamo pa malo manj. Za božič bomo morda skupaj, nismo pa se še dogovorili za večerjo. Že zdaj vem, da se bosta fanta posladkala z babičino potico, ki se jima zdi okusnejša od moje veganske. Sicer pa niti ne kuhamo tako veliko. V bistvu to zelo okusno potico naredi dedek, Gašperjev oče, dobre sladice pa peče tudi moja mama. Peke potice sem se lotila tudi sama, vendar sem jo morala tudi sama pojesti. Fantoma bolj dišijo dobrote babice in dedka,« je povedala Nataša, že dolga leta veganka. To je bila ena izmed odločitev, ki jo je sprejela pred leti, ko je prebolela tuberkulozo. Zaradi nje še zdaj ne more po stopnicah, ne da bi se zadihala. Pozitivna stran bolezni je bila sprememba življenja, od prehranjevanja do življenjskega nazora nasploh. Vsako jutro začne s posebnimi vajami, se posveča sebi in poskuša krotiti ego. Pri 53 letih je kljub številnim življenjskim preizkušnjam še kar pomirjena sama s seboj, malo manj pa s stvarmi, ki se dogajajo po svetu.

Več v reviji Zarja št. 51. 18. 12. 2018.

Estrada

jasna kuljaj
Z Jasno in glasno!

Slovenska glasba pod drobnogledom Jasne Kuljaj

kataya
Ponosna na svojega moškega

Kataya razočarano ugotavlja, da še vedno živimo v moškem svetu

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

Zanimivosti

vrt
Jesen je tu

Septembrska vrtna opravila na gredicah in v sadovnjaku

suhi lasje, lasje brez leska, česanje
Pregled lasišča

Izpadanje las in sivenje lahko opozarjata na bolezen

460956610_940626324765117_1428177546756988567_n
Državno tekmovanje

Najtežja buča je imela 615 kilogramov, izmerili tudi najdaljšo doslej

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju