Ljudje

Sprejemam vsa darila, ki mi jih pošilja vesolje

Brigita Potočki
23. 10. 2018, 07.25
Deli članek:

O modnih trendih te jeseni smo v Zarji že precej pisali. Pravzaprav smo jih našteli že toliko, da se morda v poplavi rožastih, karo in živalskih vzorcev celo ne znajdete več. No, pa smo za praktično predstavitev kako vse to nositi prosili ta čas nadvse priljubljeno igralko in za povrh še najusodnejšo žensko letošnjega leta Laro Komar.

Mateja J. Potočnik
Lara Komar

Lara je ne samo na malih zaslonih, kjer nas vsak dan pozdravi kot Irena v Reki ljubezni, temveč tudi v živo tako prijetna, da je bilo veliko veselje preživeti z njo dopoldne, ki smo ga posvetili kombiniranju oblačil ter pogovoru o njenih ženskih skrivnostih. Ste vedeli, da je bila kot najstnica miss Trsta? Ko je bila stara 19 let, se je na prireditev prijavila s sestro Eliso, ki je danes medicinska sestra, bolj kot ne iz radovednosti. A na koncu sta bili kar obe oklicani za miss! Prireditev se je takrat namreč odvijala ločeno dva večera. Na enem je zmagala Lara, na drugem pa njena sestra. Lara se je nato udeležila tudi Miss Friuli Venezia Giulia in tudi tam s svojo lepoto prepričala sodnike ter se prebila vse do finala za miss Italije. A tu se je njena pot v svet lepotnih naslovov in lepote končala, saj jo je premagala ljubezen do petja in igre. Namesto po modnih brveh se je v naslednjih letih sprehajala po kulturnih ustanovah in šolah ter se izobraževala za poklic, ki ga obožuje – gledališko igralko, med  drugim na londonski dramski šoli, ki sta jo obiskovala Orlando Bloom in Ewan McGregor. A ljubezen do mode in skrb zase sta ji ostali. Njena lepota, ki je tudi posledica neusahljivega vira pozitivne energije pa seva iz vsake posnete fotografije. 

Kako se začne vaš dan, kaj je prva stvar, ki jo naredite, ko »vžgete motorje«?
Prižgem pod kafetjero! Trojna kava je moj pozdrav soncu. Pred tem opravim jogijski pozdrav soncu, ki me vsako jutro napolni z energijo, da se dan lahko začenja z nasmehom.

Ste jutranji tip človeka, radi vstajate zgodaj?
Nisem. Ljubim luno in skrivnostno noč, ko imaš občutek, da se vse lahko zgodi. Odkar sem mamica, pa sem se navadila oziroma se še vedno navajam na zgodnje vstajanje in lepota zarje me vsakič preseneča.

Mateja J. Potočnik
Te mesece boste najbolj modni v ponču, ki je vsestransko oblačilo, primerno za muhasto jesensko vreme.

Kako skrbite za svoje čudovite lase?
En velik hvala mami in očetu za to. Hvaležnost je glavna skrb za moje lase. Zelo so pridni že sami po sebi. Seveda pa jih včasih pocrkljam tako, da na primer pazim, da jih preveč ne maltretiram, na primer s prepogostim umivanjem, kodralniki, sušilnikom, soncem ali klorom v bazenu ter jih malo nahranim s kakšnim oljem.

Če bi lahko izbrali katerokoli barvo las in katerokoli pričesko, kaj bi si omislili?
Že od malega pravim: ali čisto dolgi ali pa čisto kratki. Ko bo preveč sivih las in bom dobila pogum, se bom ostrigla na kratko, zelo kratko. Imam pa še eno skrito željo – biti blond!

Kaj pa koža, kakšen je vaš vsakodnevni lepotni obred?
Zelo pazim, da si jo temeljito očistim, uporabljam serum in kremico, zelo imam rada naravne preparate za maske in pilinge, ki si jih večinoma pripravim kar sama doma. Za zdravo kožo in lase je zelo pomembna prehrana. Pomembno je piti veliko vode, biti čim bolj aktiven, predvsem na prostem, v naravi, in premagovati stres z dihalnimi vajami. Priporočam tudi smeh. Ta je najboljša terapija za zdravje in lepoto!

Se vam zdi pomembno, da si ženska, še posebej po tridesetem, vzame čas za pravilno nego?
Lepotni obredi so nekaj več kot samo nega zunanjosti. To, da skrbiš za svoj videz, veliko prispeva k dobremu počutju, hrani telo in dušo. Vzeti si čas zase in se malo pocrkljati pomeni imeti se rad.

Bi svoj mladostni videz pripisali genom ali morda čemu drugemu?
Genom. In prepričanju, da se tvoje notranje počutje izraža tudi navzven. V vsakem trenutku izbrati, da si dobre volje, je najboljši lepotni nasvet, kar sem jih kadarkoli dobila.

Mateja J. Potočnik
Svetleči materiali, še posebej v srebrni barvi, so letos nadvse modni.

Kaj pa prehrana? Opazila sem, da si vzamete čas, sedete in v miru pojeste skledo sadja še pred kosilom.
Zelo rada jem vse, ampak res vse. In se tudi večkrat pregrešim. Ker pa je hrana naše gorivo, da boljše delujem, se bolje počutim, prisegam na zdravo prehrano. Spijem vsaj dva litra vode na dan, zelenjavi in sadju se ne odpovem pri (skoraj) nobenem obroku.

Čemu bi se najtežje odpovedali?
Težko izberem, mogoče vsej hrani, ki diši po morju. Moja najljubša! Ali pa pici.

Kako pomembno pa je gibanje v vašem življenju in kako svoje telo pripravite na dnevne napore?
Sem kar aktivna, čeprav se zaradi urnikov večkrat zgodi, da nimam kontinuitete in stalnosti. Prav zato, da bi se disciplinirala, sem pred leti opravila tečaj za inštruktorico pilatesa in imela svoj tečaj vsako jutro, preden sem začela z vajami v gledališču. Čeprav tega danes ne počnem več, ker ima dan vendarle samo 24 ur, me je ta izkušnja naučila in predvsem navadila, da vsak dan malo pomigam in potelovadim, se ukvarjam z jogo, zaplešem ali pa, kar imam najraje, športam v naravi, plavam, tečem, se igram z otroki.

Imate kakšne slabe razvade?
Če in ko se razvajaš, hraniš svojo dušo in se crkljaš, je to absolutno lahko samo dobra razvada. Imam razvade, seveda, ampak z mojega stališča so vse dobre.

Več v Zarji št. 43, 23. 10 2018.

Estrada

jasna kuljaj
Z Jasno in glasno!

Slovenska glasba pod drobnogledom Jasne Kuljaj

kataya
Ponosna na svojega moškega

Kataya razočarano ugotavlja, da še vedno živimo v moškem svetu

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

Zanimivosti

suhi lasje, lasje brez leska, česanje
Pregled lasišča

Izpadanje las in sivenje lahko opozarjata na bolezen

460956610_940626324765117_1428177546756988567_n
Državno tekmovanje

Najtežja buča je imela 615 kilogramov, izmerili tudi najdaljšo doslej

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti