Ljudje

Ob njem sem pozabila peti

Lara Jelen
26. 9. 2018, 07.40
Deli članek:

Enainštirideset let je že, odkar je umrl nepozabni in neponovljivi Elvis Presley. Če bi bil danes še živ, bi bil star 83 let in bi najbrž še polnil koncertne dvorane. Koncerti, namenjeni spominu nanj, so še vedno zapolnjeni do zadnjega kotička. Na enem izmed njih, na avgustovskem European Elvis Festivalu v Nemčiji, so poleg nekdanje Elvisove ekipe koncentrirali Sam's Fever, slovenski glasbeniki, ki veljajo za najboljši Elvisov posnemovalni band. Fante smo vprašali, ali so od ekipe, ki je pevca poznala osebno, izvedeli kakšno skrivnost.

Revija Zarja
Česar morda niste vedeli o Elvisu Presleyju.

Avgusta so v Bad Nauheimu, kjer je Elvis služil dve leti vojaščine, kot glavna točka na koncertu nastopili s pevsko legendo Darlene Love, ki je bila Presleyjeva spremljevalna pevka. Danes 77-letna glasbenica, za katero je bila prelomna skladba iz leta 1962 He's A Rebel, je v svoji dolgi karieri sodelovala tudi z Aretho Franklin, Bruceem Springsteenom, U2, Cher in številnimi drugimi svetovnimi zvezdami. Z Elvisom ju je družila prav posebna ljubezen do gospela. Ko si torej priznana glasbenica na odru želi nastopiti izrecno s skupino Sam's Fever, je to velik poklon. Druženje z Elvisovimi sopotniki pa je doživetje že samo po sebi. Samuel Hudl, frontman skupine Sam's Fever, nam je zaupal nekaj anekdot.

Ob njem je pozabila peti. »Z Darlene Love sva se v Nemčiji veliko pogovarjala in med drugim mi je povedala, kako je med snemanjem Elvisovega filma Change of habit v garderobi pozabila sončna očala. Ko se je vrnila ponje, jo je ustavil Elvis, češ da še ni imel temnopolte ženske. Darlene mu je odvrnila, da te tudi ne bo imel. Elvis se je zasmejal in odtlej sta bila dobra prijatelja. Darlene je zelo živo opisala tudi njegovo odrsko karizmo. Povedala je, da jo je njegovo petje tako prevzelo, da je včasih kar pozabila, da ga mora spremljati,« je pripovedoval Samuel.

S sireno je ustavljal prehitre voznike. James Burton, kitarist, in Glen Hardin, pianist, pa sta mu pripovedovala, kako so nastali Elvisovi znameniti odrski kostumi. »Elvis je želel obleko, ki ga na odru ne bi motila pri plesu. Veliko let je treniral karate in tako prišel na idejo, da bi nastopal kar v kimonu. Iz njega so se potem razvili njegovi bleščeči kombinezoni.« Zabaval se je ob pripovedih o policistih. »Elvis je gojil zelo veliko ljubezen in spoštovanje do policijskega dela in je nekoč v dar prejel policijske luči s sireno. Nekega dne so varnostniki na njegovem domu prejeli klic s policije, da Elvis na cesti ustavlja prehitre voznike in ali lahko pridejo ponj. Ob neki drugi priložnosti se je tudi ustavil, ko je pripeljal mimo prometne nesreče in ponudil pomoč, pri čemer ga je precej osorno odslovil lokalni policist. Ko se je zavedel, da je govoril z Elvisom, se je naslednjega dne prišel opravičit, vendar Elvis ni hotel priti k vratom. Kasneje  je policistu poslal darilo in mu s tem pokazal, da mu ni zameril.«

Več v Zarji št. 39, 25. 9. 2018.

Estrada

jasna kuljaj
Z Jasno in glasno!

Slovenska glasba pod drobnogledom Jasne Kuljaj

kataya
Ponosna na svojega moškega

Kataya razočarano ugotavlja, da še vedno živimo v moškem svetu

alenka-pinterič
Med iskrenimi ljudmi

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne bi imela šans

čuki, jože-potrebuješ
Intervju: Jože Potrebuješ

"Pijanščine že od nekdaj ne razumem in s tem, da grem komu na živce, nimam težav"

VR AKTUAL - LMSP ODDAJA 3 - FOTO Jaka Zorman (36 of 58)
Last minute sanjska poroka na Aktualu

Lupljenje krompirja, zavezovanje vezalk in trije plesni izzivi

nina puslar
Izvajalka s skoraj 300 tisoč sledilci

Nini Pušlar ne manjka oboževalcev, kjer koli že nastopa

Zanimivosti

suhi lasje, lasje brez leska, česanje
Pregled lasišča

Izpadanje las in sivenje lahko opozarjata na bolezen

460956610_940626324765117_1428177546756988567_n
Državno tekmovanje

Najtežja buča je imela 615 kilogramov, izmerili tudi najdaljšo doslej

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti