Ljudje

Seks v mestu, drugič

Jelka Sežun
8. 5. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Začnite - vedno! - z dobro novico. Še bolje, z najboljšo: Gilles Marini se vrača. Ja, seveda se s filmom Seks v mestu 2 vračajo tudi Sarah Jessica Parker in njene tri prijateljice, pa Chris Noth kot Živina, ampak bistveno je tole: tudi Gilles Marini bo znova zraven. Imena si morda niste zapomnili, stas pa prav gotovo: Marini je v prvem filmu igral losangeleškega soseda Kim Cattrall, ki je silno rad pohajal naokrog zgoraj in spodaj brez.

Začnite – vedno! – z dobro novico. Še bolje, z najboljšo:  Gilles Marini se vrača. Ja, seveda se s filmom Seks v mestu 2 vračajo tudi Sarah Jessica Parker in njene tri prijateljice, pa Chris Noth kot Živina, ampak bistveno je tole: tudi Gilles Marini bo znova zraven. Imena si morda niste zapomnili, stas pa prav gotovo: Marini je v prvem filmu igral losangeleškega soseda Kim Cattrall, ki je silno rad pohajal naokrog zgoraj in spodaj brez.


Kot Bambi, samo boljši: »On je tista redka kombinacija vroče seksualnosti z očki Bambija,« je takrat rekel režiser prvega filma (ki, mimogrede, režira tudi nadaljevanje) Michael Patrick King. Bo že res. Domnevamo. Kdo ga je imel pa čas gledati v oči … »Kar vprašajte ženske, ki so se med njegovo avdicijo topile zunaj na hodniku. In če bi imel več časa, bi se lahko domislil še 25 centimetrov – hočem reči razlogov – zakaj sem mu dal vlogo.«
Golota na platnu je presenetila tudi ženo takrat dvaintridesetletnega Francoza, ki je film gledala, kot je seveda edino prav, s prijateljicami: »Prišla je domov in rekla, Gilles, videla sem tvoj penis vpričo vseh tistih vreščečih babnic v kinu! Šokiralo jo je, vendar razume moj poklic.«
Mogoče bi moral reči moj najnovejši poklic, doslej je bil namreč že pek (v očetovi pekarni), vojak, gasilec in fotomodel. Vloga Danteja (in nepozabni prizor pod prho) je Mariniju prinesla nove vloge, čeprav je igral že pred Seksom v mestu. A po filmu se je udomačil v tudi v številnih televizijskih serijah (nazadnje v novi sezoni Bratov in sester). Da je (brez srajce) poskakoval v ameriški verziji oddaje Zvezde plešejo, njegovi naraščajoči priljubljenosti tudi ni prav nič škodovalo.
Kaj bo torej Gilles Bambi Marini počel v novem filmu? Ne vemo. Pa tudi če bi vedeli, ne bi smeli povedati. Vse okrog filma, ki bo premiero doživel konec meseca, pri nas pa v začetku junija, je strahovito skrivnostno.

Lažem, ker moram: s filmskimi napovedniki so začeli dražiti že decembra, temperaturo so nestrpnim gledalkam dvigovale tudi občasne časopisne novičke o igralski zasedbi. Chris Noth, ki igra Johna Jamesa Prestona, bolj znanega kot Živina, se je dolgo pustil prositi, a je – ko je bil njegov honorar končno dovolj visok – podpisal pogodbo. Vemo, da se vrača Jason Lewis kot Samanthin bivši fant Smith, da bodo nastopile Liza Minnelli, Mariah Carey in Miley Cyrus, pa da bo nepoboljšljiva Penelope Cruz flirtala z Živino. Victoria Beckham? Ne, nje menda ne bo. Šepetalo se je tudi, da bo Bette Midler, ki so jo opazili na snemanju, igrala Carriejino mamo, a je vse zanikala.
Čeprav po drugi strani demantijem ne gre vedno verjeti: John Corbett, ki je igral Živininega tekmeca Aidena, in so ga tudi zasačili na snemanju v Maroku, je dolgo trdil, da s filmom nima nič. In čez čas je priznal: ja, lagal sem, ker sem moral. »Govorice so se začele pred nekaj meseci , ker me je nekdo fotografiral v Maroku. Res sem se zoprno počutil, ker sem se moral zadnjih šest mesecev vedno, kadar so me vprašali, ali igram v tem filmu, zlagati, da ne.« Oddahnil si je lahko šele, ko so ga pokazali v filmskem napovedniku. Ne, kaj natanko ušpiči v filmu, tudi on ni povedal.

V vsako slaščičarno samo enkrat: Vemo tudi, da so hoteli drugi film sprva posneti v Dubaju,  pa jim oblasti v Združenih arabskih emiratih tega niso dovolile. Strogo islamsko državo je motil tisti seks v naslovu, še bolj pa žgečkljiva vsebina, po kateri je slovela televizijska serija. Pa so šli in vse skupaj posneli v Maroku. »Junaki verjetno še nikoli niso toliko časa preživeli skupaj,« je rekla Sarah Jessica Parker. »Je pa tudi prvič, da so štiri igralke skupaj zapustile državo in dobrih osem tednov živele in delale skupaj. … Še nikoli nismo tako trdo delale skupaj – in se tako zabavale.«
Najbolj so o zgodbi novega filma seveda vrtali z vprašanji v scenarista in režiserja Kinga, pa je bil trdovratno skrivnosten: »Pri prvem filmu sem menil, da ljudje hočejo epsko, zelo tragično ljubezensko zgodbo in dramo, a mislim, da ne moreš dvakrat v isto slaščičarno.«
Bosta torej Živina in Carrie dobila otroka, kot ugibajo? Mogoče.
Bo odvetnica Cynthie Nixon pustila službo in postala gospodinja? Mogoče.
Bo Samantha Kim Cattrall ujela svojega pretežno golega soseda? Mogoče.
Zdi se, da negotovost ljubiteljice Seksa v mestu samo še podžiga: vstopnice za nekatere kinematografe, ki so jih dali v prodajo dva meseca pred premiero, so pošle v minutah. V nekaterih kinematografih bodo pred premiero drugega filma še enkrat zavrteli prvi del (po nepotrjenih informacijah, naj bi o tem premišljevali tudi pri nas) in tudi tam so vstopnice izginile tako hitro kot pregovorne vroče žemlje. Očitno Seksa – pa naj bo v mestu ali v maroški puščavi – ni nikoli dovolj.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste