Prizna, da nič ne pride samo od sebe, in poudarja, da je treba poslušati svoje telo in mu ponuditi, kar mu najbolj ugaja. Potem ko si je telo očistila težkih kovin, je postala zagovornica zdravega življenja. Na enem od pogovorov v trgovini z zdravo hrano Kalček, katere ambasadorka je, smo jo prosili, naj nam zaupa, kaj vendar je, da je tako dobro videti.
Za zajtrk si je treba vzeti čas. »Kaj bo za zajtrk na mizi, se odločim vsako jutro sproti. Poslušam telo, ki mi pove, kaj tisti trenutek potrebuje. Predvsem mora biti človek dober poslušalec. Zelo mi prija tekoči zajtrk. Zmiksam zelenjavo, kot so špinača, korenček, peteršilj. No, priznam, da malo goljufam in dodam tudi banano za boljši okus. Tak smuti neverjetno poživi, saj z njim navsezgodaj razveseliš svoje telo, mu daš energijo. Včasih mi prija kruh. Seveda se izogibam belemu in uporabljam moko brez glutena, ki jo moj mož Đuro sam zmelje. Najpogosteje je kruh rženi ali koruzni. Dodam še avokado, ki ga zmečkam in kot namaz pojem na kruhu. Obožujem tudi kozji sir z ekološke kmetije.«
Kavi se ne morem odpovedati. »To je sicer razvada, a sem si postavila pravila. Kava ja, a le ena na dan in to običajno zjutraj, saj je dan, ki se začne s kavo, lepši. Všeč mi je njen okus, ki mi preprosto prija. Obožujem vrsto kave z imenom Eustachio, ki jo kupujem v Rimu, v trgovinici, ki je stara več kot sto let in kjer kavo tudi sami pražijo. Že njen enkratni vonj te preseneti, da ne govorim o okusu. Ko te odlične rimske kave zmanjka, se zadovoljim tudi s kakšno kupljeno v Sloveniji. Ima pa moja kava obvezen dodatek, rastlinsko mleko.«
Kadar si na tleh, te reši čaj iz rhodiole. Kadar ostane brez energije, poseže po čaju iz rhodiole. Je zelo grenak, trpek, a je povedala, da se splača potrpeti, saj ima neverjetne učinke. Rhodiola ali rožni koren je izjemno redka rastlina, ki raste v najtežjih razmerah, visoko v sibirskih gorah, in ima veliko zdravilnih lastnosti. Izjemno poživlja in regenerira. Že več tisočletij jo cenijo tudi v tradicionalni kitajski medicini, saj krepi mentalno sposobnost, izboljšuje koncentracijo in povečuje telesno vzdržljivost, naj gre za športne napore ali naporno delo v pisarni.
Zeleno je tisto pravo. »Priporočljivo je, da pojemo čim več zelenih živil. Možnosti je ogromno, le malo domišljije moramo imeti. Ljudem težko dopovem, da ne stradam, da jem normalno, samo pazim, kaj pojem in v kakšnih kombinacijah. Otroke vedno silijo, da jedo solato skupaj z drugimi živili. Zakaj le? Bolj enostavno je, če poješ vsako vrsto živil posamezno, pa še svojemu telesu boš naredil veliko uslugo.«
Slovenci ne sprejemamo drugačnosti. »To je moč opaziti na vsakem koraku, na vseh področjih. Saj dobro veste, kako se ljudje vtikajo v nas vegetarijance. Denimo moj brat večkrat reče mojima hčerama, pa dajta, recita ji, naj je. Mojo dobro postavo mnogi enačijo s stradanjem, kar pa sploh ni res. Privoščim si tudi sladice. Starejša hči Zala pripravlja odlične presne sladice. Kar se pa mesa tiče ... Ja, nečak večkrat reče Zali, pa daj pojej no tiste čevape. Včasih nas vegetarijance ljudje dojemajo, kot da nekaj ni v redu z nami. Če ne jem mesa, ga pač ne jem.«