Čas priprave: 30 min.
Sestavine: za 4 osebe
Sestavine:
- 750 g pora
- 250 g krompirja
- 1 žlica masla
- 1 liter mesne ali zelenjavne juhe iz kocke
- šopek peteršilja
- 200 g gorgonzole
- sveže mleti beli poper
Priprava:
Por očistimo in mu odstranimo temno zelene dele. Stebla podolžno zarežemo in pod tekočo vodo z listov speremo morebitno umazanijo. Por nato narežemo na tanke obročke. Krompir olupimo, operemo in narežemo na kockice. V veliki kozici na zmernem ognju segrevamo maslo, da se razpusti. Dodamo por in krompir ter med mešanjem pražimo dve minuti. Zalijemo z juho. V pokriti posodi naj vse skupaj počasi vre 15 minut oziroma toliko časa, da se krompir zmehča. Peteršilj oplaknemo, otresemo in na drobno sesekljamo. Gorgonzoli obrežemo skorjo, sir pa narežemo na kockice. Peteršilj in gorgonzolo damo v juho ter mešamo toliko časa, da se sir razpusti. Solimo in popramo po okusu. K juhi ponudimo na maslu opečene kruhove kockice.