Zanimivosti

Argonavti se vračajo na Vrhniko

Oglasno sporočilo
7. 6. 2024, 08.22
Posodobljeno: 7. 6. 2024, 08.25
Deli članek:

V Cankarjev kraj prihaja tradicionalni Argonavtski festival z Nočjo na Vrhniki. Letošnje dogajanje bo ujeto med 13. in 16. junij, z vrhuncem v soboto, 15. junija.

Pod zvezdno nebo Športnega parka Vrhnika vas v četrtek vabi Gledališče Ane Monro, ki nam bo z izvirno in domišljijsko predstavo pričaralo nepozabno doživetje. Med večerom pa nas bo glasbeno razvajala skupina Kvatropirci z virtuoznimi melodijami in romantičnim pridihom.

Stara cesta ostaja rezervirana za Dionizov petek, kjer bo dogajanje za vse, ki uživajo v dobri glasbi, hrani, pijači in druženju s prijatelji. Na štirih lokacijah bo poskrbljeno za zabavo za vse starosti in okuse, od trubačev in študentskega rock odra do narodno-zabavne glasbe in disko ritmov.

V sobotno jutro nas bo prebudil Hermesov dan športa, kjer se bomo lotili športnih podvigov, od Argotlona, najbolj odštekanega teka z ovirami, do kolesarskih izletov.

Vrhunec celotnega festivalskega dogajanja se obeta v soboto. Vrhunsko ozvočenje, impozanten svetlobni park, veliki video zasloni, pestra gostinska ponudba in zabava do jutra … to je Noč na Vrhniki. Po takorekoč razprodani »Prepovedani turneji« in po nekajletnem premoru, se bo na veliki oder osrednje zabavne prireditve vrnila ena najbolj kultnih slovenskih glasbenih skupin, Siddharta. Po desetih posnetih studijskih albumih in devetindvajsetih letih delovanja ne izgublja svoje rockovske ostrine in energije, ki jo z odra prenaša med publiko na živih nastopih. Za uvod v sobotno dogajanje bodo poskrbeli mladi plesalci in plesalke Plesne šole 5ka. Kot ponavadi pa bo vročica sobotne noči pripadla glasbenikom s programom za različne okuse in starosti. Oder bodo namreč zavzeli še multidisciplinarni Čuki, ki se bodo predstavili vsaj v dveh izvedbah, legendarni Miran Rudan InDesign z junijsko izvedbo Božične noči, Youtube senzacija Gojko Hitmacher Ajkula in skupina Vzrock, ki na odru kombinira narodnozabavno harmoniko s svetom rokenrola.

V sklopu festivala pripravljamo še marsikaj, kot so brezplačna vodenja po turističnih točkah, otroške aktivnosti na pravljično-doživljajskih poteh in mnogo drugih presenečenj. Argonavtski festival bomo zaključili v nedeljo z večernim koncertom vrhniškega Big Banda v spremstvu Uroša Buha, Roka Šinkovca in Neishe.

Vse prireditve v sklopu Argonavtskega festivala bodo tudi letos s pomočjo zvestih podpornikov in sponzorjev popolnoma brezplačne.

Več informacij na www.visitvrhnika.si.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste