V četrtek, 1. februarja,na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani poteka že 11. odprto državno prvenstvo v peki pic Naj picopek Slovenije. Na prvenstvu, ki je hkrati otvoritveni dogodek kampanje Naj picerija Slovenije 2024, se bo pomerilo kakšnih 25 prijavljenih mojstrov posameznikov ali predstavnikov picerije. Njihove mojstrovine bo ocenjevala neodvisna žirija, sestavljena iz petih mojstrov pice in poznavalcev kulinarike, ki jih bo nadziral dodatni šesti član žirije iz vrst Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije.
Na tekmovanju, ki se bo začelo ob 10. uri, bo moral po besedah velemojstra Aleša Rekarja, predsednika Sekcije picopekov Slovenije, »s testom, ki ga vsak prinese s seboj, vsak tekmovalec pripraviti dve pici; kraljico vseh pic margerito, za katero bo vse dovoljene sestavine razen testa prejel na mestu tekmovanja od organizatorja – pelate, mocarelo, baziliko … Za pico po lastnem izboru in navdihu pa vse sestavine prinese s seboj.«
Testo za obe pici na tekmovanje vsak tekmovalec prinese s seboj, časa za ustvarjanje in predstavitev svojih izdelkov bo imel vsak 20 minut. Komisija bo rezultate razglasila po zaključku tekmovanja ob 17.uri. Najboljši bodo bogato nagrajeni, zmagovalec pa odpotuje na svetovno prvenstvo v Neaplju.
Celotno dogajanje boste lahko spremljali v živo po spletni povezavi na teh straneh, lahko pa se odpravite tudi na Gospodarsko Razstavišče v Ljubljani in si napeto dogajanje ogledate v živo. In seveda pokusite kakšen kos tekmovalnih izdelkov ...