Povezali bomo dva različna svetova, ki imata veliko več skupnega, kot se zdi na prvi pogled.
Enako kot grozdne jagode imajo tudi kavna zrna svojo edinstveno in očarljivo pripoved. Enako kot v kozarcu vina se tudi v skodelici kave okusijo raznolike note kultur, podnebja, sort in predvsem strasti pridelovalcev!
Spoznali bomo kave, ki jim spretni pridelovalci izpilijo okuse s posebnimi postopki fermentacije in maceracije.
Vabljeni na zanimive delavnice:
- (R)Evolucija kavnih okusov: gost bo Camilo Merizalde, The Santuario Project, kavni pridelovalec in inovator iz Kolumbije.
- Mojster fermentacije: chef Luka Košir z ekipo restavracije Grič.
- Kletvica: Predstavitev naravnega vinarstva in naravnih vin z degustacijo.
- Coffee cupping izkušnja s pražarno Escobar.
Ne glede na to ali ste že izkušeni poznavalci teh tehnik ali pa vas zanima, kaj fermentacija in maceracija sploh pomenita, vam obljubimo, da bo Festival kave na Vrhniki letos nepozabna kavna in kulinarična izkušnja!
Festival pa bo kot vsako leto odlična priložnost za sprostitev ob dobri kavi, hrani, vinu in druženju. Poleg kulinaričnih užitkov boste lahko uživali ob glasbi, umetnosti za male in velike ter drugih presenečenjih, ki jih pripravljamo.
Festival kave 2023 bo gostil tudi državno tekmovanje v senzoričnem okušanju kave pod okriljem Združenja Specialty kave Slovenija.
Festival Kave stopa na zero waste pot. Skupaj se bomo trudili, da bo odpadkov čim manj ter da s pravilnim ločenim zbiranjem materialom omogočimo njihovo kroženje, reciklažo in ponovno uporabo. Na Festivalu Kave v Zero waste mestu Vrhnika želimo narediti korak naprej in poleg reciklaže poskrbeti še za preprečevanje nastajanja odpadkov.
Več informacij na www.visitvrhnika.si ter FB strani Festival kave Vrhnika.