Zanimivosti

Kako pripraviti odlične praznične medenjake?

Mija Ren / revija Bodi zdrava
21. 12. 2022, 17.00
Deli članek:

Razmišljate, da bi najdražje razveselili s slastnimi medenjaki? Potem pa le zavihajmo rokave! Za vas imamo preproste napotke ...

profimedia
Medenjaki.jpg

Sestavine za testo:

250 g gladke moke, 1 žlička začimb za medenjake, 50 g sladkorja v prahu, 2 žlici soli, 120 g masla, 4 žlice medu, 2 rumenjaka, 2 žlici ruma.

Sestavine za glazuro:

150 g sladkorja v prahu, 1 beljak, 1 žlička jabolčnega kisa.

Sestavine za okrasitev: zlata barva, na drobno naribane pistacije, okraski za pecivo.

##IMAGE-1428267##


Priprava:

Moko, začimbe za medenjake, sladkor in sol premešajte. Dodajte sesekljano maslo, med, rumenjake in rum ter zamesite v gladko, nelepljivo testo.

Približno 2 uri pustite počivati v hladilniku.

Nato testo razvaljajte na 3 mm debelo ploščo in izrežite oblike dreves, snežink in zvezdic. Položite jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih približno 15 minut pecite pri 180 °C.

Po peki jih prestavite na kovinsko rešetko in pustite, da se ohladijo.

Sladkor v prahu presejte skozi gosto sito, postopoma ga dodajajte beljaku in kisu ter zdržema mešajte približno 10 minut, saj mora biti glazura sijoča in gladka.

Medenjake za konec okrasite še z glazuro, pistacijami, okraski in zlato barvo.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.