Zanimivosti

TAKO DOBRE PIŠČANČJE DOBROTE, DA SI BOSTE OBLIZNILI VSE PRSTE

Oglasno sporočilo
10. 6. 2021, 15.25
Posodobljeno: 10. 6. 2021, 15.25
Deli članek:

Piknika brez žara si skoraj ne predstavljamo, prav tako tudi ne brez čevapčičev. Kaj pa če za spremembo na vašem žaru kraljujejo piščančje specialitete vseh vrst in oblik?

Po odlične piščančje izdelke za vašo domačo roštiljado se odpravite v Lidlovo mesnico, kjer boste našli široko ponudbo kakovostnih piščančjih izdelkov. Piščančja nabodala, piščančje krače, bedra, stegna, fileji, prsi, že pripravljeni mini fileji, priljubljene »habice«, piščančji medaljoni ali pa kar cel piščanec – v Lidlu boste zagotovo našli piščanca v tisti obliki, ki vam je najbolj pri srcu.

Lidlove žar legende so za vas pripravile recept za odlična piščančja nabodala na žaru z osvežujočo omako.

Za nabodala potrebujete:

  • 1 kg piščančjih beder
  • Svinjsko mreno
  • Sol
  • Poper
  • Gorčica
  • Muškat

Za omako potrebujete:

  • 2 kumari
  • Sol
  • Poper
  • Liste melise
  • 44 g grškega jogurta

Priprava:

Marinado prelijemo čez meso in dobro premešamo. Meso pustimo počivati vsaj 24 ur. Stegna nataknemo na nabodalo in vse skupaj tesno povijemo s svinjsko mreno. Pečemo na srednje močnem ognju.

Kumare olupimo in posolimo. Ko spustijo vodo, jih ožamemo in dodamo ščepec soli, malo popra, nasekljano meliso in 2 žlici grškega jogurta.

Estrada

Jaka Peterka
Jaka Peterka

Priljubljeni radijski voditelj iskreno o varanju

Maruša Mišmaš Zrimšek, nosečnost
Maruša Mišmaš Zrimšek

Slovenska atletinja si želi po porodu nastopiti na olimpijskih igrah

Melania in Donald Trump
Oblačenje prve dame

Kaj modni opazovalci pričakujejo od Melanie Trump?

Čedno dekle, Pretty Woman
Neprimerni in sporni

Večne filmske ljubezni, ki bi bile danes močno obsojane

dagi in monika 1
Anže Langus Petrović

Mož Avsenikove vnukinje se je navadil na poročni prstan

pia zemljic
Pia Zemljič

Igralko sin že zgleda 'z viška'

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu