100 ml kisa
2 žlički soli
2 žlički sveže mletega popra
200 ml olja
3 stroke česna
1 paličico cimeta
2 rdeči čebuli
3 pekoče čilije
10 g pimentovih zrn
200 ml belega vinskega kisa
2 Zmešajte sol in poper ter z mešanico natrite ribe od zunaj in znotraj. Olje zlijte v globoko ponev, ga segrejte in v njem ocvrite ribe. Po nekaj minutah dodajte 2 olupljena stroka česna in cimet ter ribo cvrite, dokler ni hrustljava. Ko zadiši česen, ga odstranite iz olja skupaj s cimetom. Ribe odcedite na papirnati brisači in jih shranite na toplem.
3 Olupite čebulo, jo zrežite na obročke, olupljen česen pa zrežite na rezine. Očiščene čilije zrežite na obročke. Čebulo in čili stresite na olje, na katerem ste prej cvrli ribo. Dodajte piment in vse skupaj cvrite pol minute. Dodajte česen in kis ter vse skupaj pustite lahno vreti 2 minuti na nizki temperaturi.
4 Ribe porazdelite po globokem pekaču, jih prelijte z marinado in jih pustite stati na toplem 5 minut. Nato jih porazdelite po krožnikih in postrezite z rižem.