S skrivnostnimi močmi zelišč se ljudje ukvarjajo že tisoče let – eden izmed njih je bil tudi Emil Richterich, ki je leta 1940 združil trinajst unikatnih zelišč in ustvaril recepturo za znamenite bonbone Ricola. Gre za kombinacijo rastlin, ki jih povezujemo s številnimi pozitivnimi lastnostmi in blagodejnimi vplivi na telo.
Ricolo sestavljajo naslednja zelišča:
- navadna črna meta
- navadni bedrenec
- zdravilni jetičnik
- navadni slez
- ostrokrpa plahtica
- bezgovo cvetje
- gozdni slezenovec
- poprova meta
- žajbelj
- navadni rman
- pomladanski jeglič
- ozkolistni trpotec
- vrtni timijan
Gojenje zelišč je ključnega pomena
Ricola za gojenje vseh zgoraj naštetih rastlin zelo premišljeno izbira zemljišča – pri tem pa se drži ključnega merila: ostaja karseda daleč stran od industrijskih območij in večjih cestnih omrežij, znotraj območja švicarskih Alp, kjer ima z Ricolo pogodbo več kot sto samoupravljalnih kmetij.
Podjetje v Švici upravičeno uživa status pionirja v gojenju zelišč, predstavlja glavni vir prihodka za velik del švicarskih kmetovalcev in zelo pozitivno prispeva h gospodarski klimi.
Vsa ta zelišča najdete v kombinaciji vsakega bonbona, v svojem žepu pa jih lahko povsod nosite s seboj. Verjamemo, da ste vedeli, da jih lahko poližete ali pogrizete – verjetno pa niste vedeli, da lahko iz njih pripravite poživljajoč zeliščni napitek, ki je odličen za zimske dni, ki so nam že pokazali zobe.
Vroči napitek Ricola
Sestavine:
300 ml vode
3–4 bonboni Ricola (Originalni zeliščni ali Brusnica)
4 sveži metini listi
Postopek:
Segrejte 300 mililitrov vode, dokler ne zavre. V vrelo vodo dodajte 3–4 bonbone Ricola (Original ali Brusnica). Mešajte, dokler se bonboni popolnoma ne raztopijo. Dodajte štiri sveže metine liste. Vzemite si trenutek zase in preprosto uživajte!
S kom pa radi preživljate mirne trenutke ob skodelici čaja? Povejte mu to in se potegujte za dnevne nagrade Ricola TUKAJ.