Zanimivosti

To so sočna piščančja nabodala s slastno zelenjavo!

A. K.
4. 7. 2019, 11.01
Deli članek:

Ko se bliža čas dobrih žarov in piknikov, je tudi pravi čas, da poskusimo kaj novega in slastnega. Danes smo zato za vas pripravili recept za piščančja nabodala z zelenjavo.

Revija Maja
Piščančja nabodala

Piščančja nabodala z zelenjavo

Sestavine:

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Njena.si

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba


500 g piščančjih prsi brez kosti   
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 zelena paprika
1 srednje velika bučka
ducat šampinjonov
sol in poper  
4 žlice olivnega olja

Priprava:
Paprike in bučko temeljito operemo, paprikam odstranimo semena in jih narežemo na približno 2 cm velike kocke, bučko pa narežemo na kolobarčke. Šampinjone prav tako temeljito operemo, očistimo in odrežemo bete. 

Piščančje meso dobro operemo, osušimo s papirnatimi brisačkami in narežemo na manjše koščke. V rebrasti ponvi segrejemo olje. Koščke mesa in zelenjave po okusu začinimo s poprom in soljo. Na segretem olju najprej 5 minut pečemo koščke piščančjih prsi, nato dodamo zelenjavo in pečemo še nadaljnjih 5 minut. Vmes z leseno lopatko večkrat premešamo.

Sestavine izmenično nanizamo na paličice, nato pa nabodala razporedimo na krožnike in jih ponudimo gostom.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.

Zanimivosti

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne

tek na smuceh
Tek na smučeh

Priljubljena zimska aktivnost, ki požene kri po žilah

konopljika
Navadna konopljika

Vpliva na delovanje hipofize in posledično hormonov v telesu