Zanimivosti

To so sočna piščančja nabodala s slastno zelenjavo!

A. K.
4. 7. 2019, 11.01
Deli članek:

Ko se bliža čas dobrih žarov in piknikov, je tudi pravi čas, da poskusimo kaj novega in slastnega. Danes smo zato za vas pripravili recept za piščančja nabodala z zelenjavo.

Revija Maja
Piščančja nabodala

Piščančja nabodala z zelenjavo

Sestavine:
500 g piščančjih prsi brez kosti   
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 zelena paprika
1 srednje velika bučka
ducat šampinjonov
sol in poper  
4 žlice olivnega olja

Priprava:
Paprike in bučko temeljito operemo, paprikam odstranimo semena in jih narežemo na približno 2 cm velike kocke, bučko pa narežemo na kolobarčke. Šampinjone prav tako temeljito operemo, očistimo in odrežemo bete. 

Piščančje meso dobro operemo, osušimo s papirnatimi brisačkami in narežemo na manjše koščke. V rebrasti ponvi segrejemo olje. Koščke mesa in zelenjave po okusu začinimo s poprom in soljo. Na segretem olju najprej 5 minut pečemo koščke piščančjih prsi, nato dodamo zelenjavo in pečemo še nadaljnjih 5 minut. Vmes z leseno lopatko večkrat premešamo.

Sestavine izmenično nanizamo na paličice, nato pa nabodala razporedimo na krožnike in jih ponudimo gostom.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.