Piščančja nabodala z zelenjavo
Sestavine:
500 g piščančjih prsi brez kosti
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 zelena paprika
1 srednje velika bučka
ducat šampinjonov
sol in poper
4 žlice olivnega olja
Priprava:
Paprike in bučko temeljito operemo, paprikam odstranimo semena in jih narežemo na približno 2 cm velike kocke, bučko pa narežemo na kolobarčke. Šampinjone prav tako temeljito operemo, očistimo in odrežemo bete.
Piščančje meso dobro operemo, osušimo s papirnatimi brisačkami in narežemo na manjše koščke. V rebrasti ponvi segrejemo olje. Koščke mesa in zelenjave po okusu začinimo s poprom in soljo. Na segretem olju najprej 5 minut pečemo koščke piščančjih prsi, nato dodamo zelenjavo in pečemo še nadaljnjih 5 minut. Vmes z leseno lopatko večkrat premešamo.
Sestavine izmenično nanizamo na paličice, nato pa nabodala razporedimo na krožnike in jih ponudimo gostom.