»Nad kuhanjem me je navdušila lastna lakota, ki pa je žal ni malo. Vedno bi nekaj jedel in metal vase – sem kot brezno brez dna. Ker pa sem vegetarijanec, so moje jedi večinoma hitro pripravljene in preproste,« pravi.
Pad thai vege
SESTAVINE:
tajski rezanci
kup zelenjave (por/čebula, zelje, korenček, paprika, bučke …)
kokosovo maslo
česen
sojina omaka
limeta
jajce
arašidi
PRIPRAVA:
V kuhinji si Filip rad najprej vse pripravi – nože in kuhalnice ter desko za rezanje, skratka tisto, kar bo med kuhanjem potreboval. Najprej narežemo čebulo in nato preostalo zelenjavo, v skodelico razbijemo jajce, zmeljemo arašide in šele nato prižgemo grelno površino. V ponev vržemo žlico kokosovega masla. Ko se ta segreje, dodamo čebulo in nato preostalo zelenjavo. Med praženjem pripravimo tajske rezance, da potem vse skupaj zmešamo v ponvi. Dodamo še jajce in sojino omako, ob postrežbi pa naj se na krožniku znajdejo tudi arašidi in limeta.