Zanimivosti

Ta teden kuhamo z akrobatom Filipom Kržišnikom

Lara Jelen
3. 7. 2019, 16.01
Deli članek:

Filip Kržišnik kuha kar pogosto oziroma vedno takrat, ko ima za to čas in je doma. Običajno so to zelenjavne juhe, testenine na sto in en način, najraje pa pripravi pad thai.

SeR
Filip Kržišnik

»Nad kuhanjem me je navdušila lastna lakota, ki pa je žal ni malo. Vedno bi nekaj jedel in metal vase – sem kot brezno brez dna. Ker pa sem vegetarijanec, so moje jedi večinoma hitro pripravljene in preproste,« pravi.

Pad thai vege 

SESTAVINE:
tajski rezanci
kup zelenjave (por/čebula, zelje, korenček, paprika, bučke …)
kokosovo maslo
česen
sojina omaka
limeta
jajce
arašidi

PRIPRAVA:
V kuhinji si Filip rad najprej vse pripravi – nože in kuhalnice ter desko za rezanje, skratka tisto, kar bo med kuhanjem potreboval. Najprej narežemo čebulo in nato preostalo zelenjavo, v skodelico razbijemo jajce, zmeljemo arašide in šele nato prižgemo grelno površino. V ponev vržemo žlico kokosovega masla. Ko se ta segreje, dodamo čebulo in nato preostalo zelenjavo. Med praženjem pripravimo tajske rezance, da potem vse skupaj zmešamo v ponvi. Dodamo še jajce in sojino omako, ob postrežbi pa naj se na krožniku znajdejo tudi arašidi in limeta.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 27, 3. 7. 2019.