Nasvet
Da redkvicam vrnemo svežino, jih uro pred zaužitjem potopimo v ledeno vodo.
Pirina solata s šparglji, redkvico in orehi
Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Sestavine: 250 g pire, 1 l čiste zelenjavne juhe, 50 g orehovih jedrc, 1 šopek špargljev, 40 ml olivnega olja, 1 šopek redkvic, ½ bio limone, 1 strok česna, sol, poper.
Priprava: Piro skuhamo v juhi do mehkega, potem juho odlijemo in piro stresemo v skledo, da se ohladi. Česen olupimo in narežemo na rezine. Orehe popražimo v ponvi brez maščobe in potem na grobo zrežemo. Špargljem odrežemo spodnji, oleseneli del, jih narežemo na srednje velike kose in popražimo s česnom na žlici olivnega olja. Redkvice umijemo, jim odrežemo vrhnji zeleni del in plodove narežemo na rezine. Preostalo olivno olje zmešamo v preliv z limoninim sokom, soljo in poprom. Še tople šparglje zmešamo s piro, redkvicami in orehi ter prelijemo s prelivom. Dobro premešamo in po potrebi dosolimo.