Kakovostna riba, kakršna je na primer orada ali losos, je odlična že brez množice dodatkov, s katerimi radi izboljšujemo meso, ne smeta pa manjkati najkakovostnejše olivno olje in rožmarin.
Orada z zeliščnim maslom
30 minut
Sestavine za 4 osebe:
75 g mandljevih lističev
125 g zeliščnega masla
1 limona
4 orade (po 350 g)
peteršilj
olivno olje
Priprava:
Mandljeve lističe popražimo v ponvi brez maščobe. 60 g zeliščnega masla narežemo na rezine. Limono umijemo, do suhega obrišemo in narežemo na rezine. Ribe splaknemo z vodo in prav tako osušimo. Z ostrim nožem na vsaki strani nekajkrat zarežemo vzdolž ribe. Očiščeno ribo napolnimo z mandljevimi lističi, limoninimi in maslenimi rezinami. Položimo jo na rešetko ali naoljeno alufolijo in pečemo od 12 do 15 minut na vročem žaru. Proti koncu peke ribe pokapljamo s preostankom razpuščenega masla. Okrasimo s peteršiljem.