Zanimivosti

Naj zadiši po morju: orada z zeliščnim maslom

A. K., Maja
16. 6. 2019, 11.01
Deli članek:

Prav nič ne bi bilo narobe, če bi si jih privoščili prav vsak dan v tednu - ribe namreč, te spolzke morske krasotice, ki se jim ne more upreti celo marsikateri vegetarijanec.

Revija Maja
Orada z zeliščnim maslom

Kakovostna riba, kakršna je na primer orada ali losos, je odlična že brez množice dodatkov, s katerimi radi izboljšujemo meso, ne smeta pa manjkati najkakovostnejše olivno olje in rožmarin.

Orada z zeliščnim maslom

30 minut

Sestavine za 4 osebe:

75 g mandljevih lističev
125 g zeliščnega masla
1 limona
4 orade (po 350 g)
peteršilj
olivno olje

Priprava:

Mandljeve lističe popražimo v ponvi brez maščobe. 60 g zeliščnega masla narežemo na rezine. Limono umijemo, do suhega obrišemo in narežemo na rezine. Ribe splaknemo z vodo in prav tako osušimo. Z ostrim nožem na vsaki strani nekajkrat zarežemo vzdolž ribe. Očiščeno ribo napolnimo z mandljevimi lističi, limoninimi in maslenimi rezinami. Položimo jo na rešetko ali naoljeno alufolijo in pečemo od 12 do 15 minut na vročem žaru. Proti koncu peke ribe pokapljamo s preostankom razpuščenega masla. Okrasimo s peteršiljem.

Objavljeno v reviji Maja št. 11, 24. 5. 2019.