Zanimivosti

Naj zadiši po morju: orada z zeliščnim maslom

A. K., Maja
16. 6. 2019, 11.01
Deli članek:

Prav nič ne bi bilo narobe, če bi si jih privoščili prav vsak dan v tednu - ribe namreč, te spolzke morske krasotice, ki se jim ne more upreti celo marsikateri vegetarijanec.

Revija Maja
Orada z zeliščnim maslom

Kakovostna riba, kakršna je na primer orada ali losos, je odlična že brez množice dodatkov, s katerimi radi izboljšujemo meso, ne smeta pa manjkati najkakovostnejše olivno olje in rožmarin.

Orada z zeliščnim maslom

30 minut

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Njena.si

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Sestavine za 4 osebe:

75 g mandljevih lističev
125 g zeliščnega masla
1 limona
4 orade (po 350 g)
peteršilj
olivno olje

Priprava:

Mandljeve lističe popražimo v ponvi brez maščobe. 60 g zeliščnega masla narežemo na rezine. Limono umijemo, do suhega obrišemo in narežemo na rezine. Ribe splaknemo z vodo in prav tako osušimo. Z ostrim nožem na vsaki strani nekajkrat zarežemo vzdolž ribe. Očiščeno ribo napolnimo z mandljevimi lističi, limoninimi in maslenimi rezinami. Položimo jo na rešetko ali naoljeno alufolijo in pečemo od 12 do 15 minut na vročem žaru. Proti koncu peke ribe pokapljamo s preostankom razpuščenega masla. Okrasimo s peteršiljem.

Objavljeno v reviji Maja št. 11, 24. 5. 2019.

Zanimivosti

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne

tek na smuceh
Tek na smučeh

Priljubljena zimska aktivnost, ki požene kri po žilah