Za 4 osebe
Priprava: 40 minut + 5 ur za ohlajanje
Sestavine: 8 žlic bezgovega sirupa, 3 žlice sladkorja, 2 jajci, 250 g kremnega sira (npr. maskarpone), 200 g kisle smetane, ščepec soli, 150 ml jabolčnega soka, 150 g otroških piškotov, 50 g mandljev (narezanih na lističe), 50 g bele čokolade.
Priprava: Ločimo beljaka od rumenjakov. Slednja mešamo z dvema žlicama bezgovega sirupa v posodi nad parno kopeljo (temperatura 75–85 stopinj), da dobimo kremasto zmes. Potem posodo z mešanico prestavimo v posodo z ledeno vodo, stepamo z električnim mešalnikom, in ko se zmes ohladi, dodamo kremni sir, kislo smetano in tri žlice bezgovega sirupa. Beljaka stepemo s ščepcem soli in dvema žlicama sladkorja v čvrst sneg. Dodamo ga kremi in jo shranimo na hladno. Jabolčni sok segrejemo in mu dodamo tri žlice bezgovega sirupa. Polovico piškotov zložimo v štiri kozarce in jih pokapljamo s polovico soka. Na piškote odmerimo polovico kreme. Zložimo še preostale piškote in kremo ter za 5 ur postavimo v hladilnik. Mandlje karameliziramo v ponvi z žlico sladkorja in stresemo v naoljen pekač, da se ohladijo. Čokolado narežemo na ostružke, jih potresemo po zloženki in dodamo še mandlje. Takoj postrežemo.