Mesni takosi
Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Sestavine: 8 manjših tortilj, 400 g govejega mletega mesa, 200 g vložene koruze, 100 g čebule, 1 paradižnik, 2 feferona, 1 limeta, 200 g kisle smetane, sol, poper, mleta rdeča paprika, rožmarin, česen, olje.
Priprava: Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Na olju v ponovi na hitro popražimo. Dodamo mleto meso in popražimo. Solimo, popramo, začinimo z mleto rdečo papriko in nazadnje vmešamo še koruzo. Kisli smetani dodamo sol, poper, sok in nastrgano lupino pol limete. Paradižnik narežemo na koščke, feferonoma odstranimo semena in jih sesekljamo. Tortilje segrejemo v ponvi brez maščobe, jih obložimo z mletim mesom, dodamo kislo smetano, koščke paradižnika, feferone, rožmarin in preostalo limetino lupino.