Popečena jabolka v drobljenem testu z mandlji
40 minut
Testo:
15 g kakava
50 g zmletih mandljev
35 g črne čokolade
115 g moke
100 g masla
80 g rjavega sladkorja
cimet, sol
Jabolčni nadev:
1 kg jabolk
50 g suhih rozin
1 dl rjavega ruma
40 g masla
40 g sladkorja
cimet
Priprava:
Jabolka olupimo in jim odstranimo sredico. Narežemo jih na centimetrske kocke. V ponvi segrejemo maslo in pustimo, da postane zlato rumene barve, nanj stresemo jabolka, jih posujemo s sladkorjem in cimetom ter dodamo rozine, ki smo jih namočili v rumu. Testo pripravimo tako, da zmešamo moko, mandlje, maslo, koščke čokolade, kakav, rjavi sladkor, cimet in sol. Iz pripravljene mase naredimo drobljenec. Pripravimo štiri nepregorne posodice in jih namažemo z maslom. Dno posodic prekrijemo z drobljencem, dodamo popečene kocke jabolk ter prekrijemo s preostankom drobljenca. Pečemo 20 minut pri temperaturi 170 stopinj.